Zeleninový tažín s cizrnou

10 měsíce starý 205
Zeleninový tažín s cizrnou

Tažín (tagine) je severoafrický pokrm připravovaný ve speciálním hrnci, který se jmenuje stejně. Na Kypru se můžete setkat s velmi podobným hrncem i pokrmem – jen se mu říká tavvas. Tento báječný tažín je z dýně, batátů a cizrny. A zvládnete ho i bez speciální keramické nádoby. Nejlépe chutná s kuskusem.

Ingredience

  • 200 g máslové dýně
  • 200 g batátů (F50F)
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cibule
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 1 plechovka cizrny
  • 250 ml vody
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce ras el hanout
  • 50 g nakrájené kapusty
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Příprava

Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Cibuli nakrájenou na drobno na něm pár minut orestujeme, poté přidáme utřený česnek a opékáme dvě minutky.

Přidáme ras el hanout, rajčata a kostičky paprik, dýně a batátů. Zalijeme vodou a přivedeme k varu.

V pánvi rozpustíme bujon a vaříme asi 15 minut. Přidáme scezenou cizrnu a vaříme dalších 15 minut. Chceme, aby se půlka tekutiny vyvařila a vznikla nám světlá omáčka.

Do tažínu přidáme nakrájenou kapustu a petrželku. Podáváme s kuskusem.

Tip na závěr : Dobrou alternativou kuskusu je bulgur.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Zdroj