Zelený zdravý salát s quinoou a tymiánem

9 měsíce starý 23
Zelený zdravý salát s quinoou a tymiánem

Zdravější jídlo si lze asi těžko představit. Kombinace zdravých zrn (špaldy, krup a quinoy) a listové zeleniny je plná prospěšných sacharidů, minerálů, železa a kyseliny listové. Pokud ji podle našeho doporučení dozdobíte sekanými lískovými ořechy, dopřejete tělu i porci kvalitních tuků.

Ingredience

  • 100g špaldy (F50F)
  • 100 g krup
  • 100 g quinoy (F50F)
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 750 ml vody
  • 250 g lesních hub
  • 1 lžíce nasekaného tymiánu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 100 g jarní cibulky
  • 200 g brokolice
  • 200 g baby špenátu
  • (50 g drcených pražených lískových ořechů)
  • (50 g strouhaného pecorina)

Příprava

V půl litru vroucí vody rozpustíme bujon a přidáme špaldu a ječmen. Vaříme asi 15 minut a přidáme quinou. Vaříme dalších 15 minut, dokud nejsou všechny obiloviny na skus. Pokud je to nutné, přidáme ještě vroucí vodu. Dáme stranou.

Ve větším pekáčku rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na drobno. Na cibuli opečeme také plátky hub, tymián, kolečka jarní cibulky a menší kousky brokolice. Chceme, aby směs byla opečená dozlatova. Necháme lehce vychladnout.

Uvařená zrna scedíme a přihodíme do pekáčku k houbové směsi a opatrně do ní vmícháme špenát. Dochutíme solí a pepřem.

Můžeme, ale nemusíme výsledné jídlo posypat lískovými ořechy a strouhaným pecorinem.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Zdroj