Poctivá zelňačka je sytá a lahodná polévka, která je navíc plná vitaminu C. Zjemněte ji zakysankou a pochutnejte si.
Ingredience
- 200 g brambor
- 200 g klobásy
- 100 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g zelí
- 1 l vody
- 1 zeleninový bohatý bujon Knorr
- 2 bobkové listy
- Sůl, pepř, mletá sladká červená paprika
- 1 zakysaná smetana
- Petrželka
- Olej nebo sádlo na opečení
Příprava
Na sádle nebo oleji opečeme na kolečka nakrájenou klobásu společně s cibulí a česnekem. Restujeme, dokud cibule nezíská světle hnědou barvu, zaprášíme červenou paprikou a zlehka ještě restujeme
Zalijeme vodou, přidáme bujon a kostičky brambor. Vaříme, dokud brambory nezměknou.
Přidáme bobkový list a tymián, teprve nakonec přidáme překrájené a scezené bílé zelí.
Podáváme zjemněné zakysanou smetanou.
Autor: www.receptynakazdyden.cz