Jablka, zkaramelizované ořechy, gorgonzola a opečená pancetta... Lahodná kombinace, co stojí za vyzkoušení!
Ingredience
- 150 g slaniny nebo pancetty
- Polovina granátového jablka
- 200 g rukoly
- Sůl
- Pepř
- Cukr
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 30 g másla
- 120 g gorgonzoly
- 1 jablko
- Vlašské ořechy
- Chilli flakes
- 4 lžíce majonézy Hellmann's
- Olivový olej
Příprava
Vlašské ořechy dejte nasucho opékat do pánve, až se rozvoní, přidejte máslo, špetku soli, chilli flakes a cukr. Nechte cukr s máslem zkaramelizovat, aby směs obalila všechny ořechy. Poté dejte vystydnout.
Slaninu nakrájejte na malé kousky a nasucho opečte do křupava. Omyjte jablko, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Omyjte rukolu, vyloupejte semínka z granátového jablka.
Dresink: smíchejte majonézu s vinným octem, špetkou soli a čerstvým pepřem.
Smíchejte veškeré ingredience kromě rukoly a majonézového dresinku. Do talíře dejte rukolu, pokapejte olivovým olejem, následně posypte ještě zbylými opečenými ořechy, pokapejte dresinkem a navrch nadrolte gorgonzolu.