Asijský sendvič s kuřecím masem

před 1 rok 55
Asijský sendvič s kuřecím masem

Chcete sendvič plný exotických chutí, který hravě poslouží jako vydatná večeře? Zkuste náš sendvič s asijským kuřecím masem a užijte si příval chutí koriandru, zázvoru, medu a sezamu. Připraveni? Jdeme na to!

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 středně velké bagety
  • 200 g zeleného nebo červeného zelí
  • 1 mrkev
  • 1/2 okurky
  • 1 paprika
  • koriandr
  • Tatarská omáčka Hellmann's
  • sezamová semínka

Příprava

Nejprve začněte marinováním kuřecích prsou. V misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, rýžový ocet, med, nastrouhaný zázvor, utřený česnek, sůl i pepř a vytvořte marinádu. Kuřecí prsa vložte do uzavíratelného plastového sáčku nebo mělké misky a zalijte je vytvořenou marinádou. Sáček uzavřete nebo misku přikryjte a vložte do chladničky alespoň na 30 minut, aby se maso marinovalo.

Rozehřejte gril nebo pánev na středně silném ohni. Lehce ji vymažte tukem a kuřecí prsa grilujte nebo smažte na pánvi asi 6-8 minut z každé strany nebo dokud není kuře zcela propečené a nemá pěkné stopy po grilování nebo opékání.

Po upečení kuřecí prsa stáhněte z ohně, nechte je několik minut odpočinout a poté je nakrájejte na tenké proužky.

Bagety rozkrojte napůl tak, aby jedna strana zůstala neporušená (půlky pečiva se od sebe zcela neoddělí) a vytvořila se kapsa. Vnitřek potřete dostatečným množstvím tatarské omáčky a přidejte vrstvu zeleniny: nakrájené zelí, nastrouhanou mrkev, nakrájenou okurku i papriku. Na závěr přidejte kousky kuřecího masa, které posypte koriandrem a sezamovými semínky. 

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek