Chcete sendvič plný exotických chutí, který hravě poslouží jako vydatná večeře? Zkuste náš sendvič s asijským kuřecím masem a užijte si příval chutí koriandru, zázvoru, medu a sezamu. Připraveni? Jdeme na to!
Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce medu
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 2 středně velké bagety
- 200 g zeleného nebo červeného zelí
- 1 mrkev
- 1/2 okurky
- 1 paprika
- koriandr
- Tatarská omáčka Hellmann's
- sezamová semínka
Příprava
Nejprve začněte marinováním kuřecích prsou. V misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, rýžový ocet, med, nastrouhaný zázvor, utřený česnek, sůl i pepř a vytvořte marinádu. Kuřecí prsa vložte do uzavíratelného plastového sáčku nebo mělké misky a zalijte je vytvořenou marinádou. Sáček uzavřete nebo misku přikryjte a vložte do chladničky alespoň na 30 minut, aby se maso marinovalo.
Rozehřejte gril nebo pánev na středně silném ohni. Lehce ji vymažte tukem a kuřecí prsa grilujte nebo smažte na pánvi asi 6-8 minut z každé strany nebo dokud není kuře zcela propečené a nemá pěkné stopy po grilování nebo opékání.
Po upečení kuřecí prsa stáhněte z ohně, nechte je několik minut odpočinout a poté je nakrájejte na tenké proužky.
Bagety rozkrojte napůl tak, aby jedna strana zůstala neporušená (půlky pečiva se od sebe zcela neoddělí) a vytvořila se kapsa. Vnitřek potřete dostatečným množstvím tatarské omáčky a přidejte vrstvu zeleniny: nakrájené zelí, nastrouhanou mrkev, nakrájenou okurku i papriku. Na závěr přidejte kousky kuřecího masa, které posypte koriandrem a sezamovými semínky.