Biskupský chlebíček s čokoládovou polevou

1 měsíc starý 23
Biskupský chlebíček s čokoládovou polevou

Biskupský chlebíček je dezert který se skládá z libovolného druhu sušeného, nebo kandovaného ovoce, nasekaných ořechů a nebo čokolády. Tedy použijte v receptu to co máte nejraději.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 80 g cukr krupice
  • 100 g másla
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • sušené nebo kandované ovoce, ořechy, nebo nasekaná čokoláda
  • čokoláda na polevu

Příprava

Změklé máslo utřete s cukrem do pěny a poté zašlehejte žloutky. Přidejte mouku, kypřící prášek a zvolené ovoce, ořechy, nebo nasekanou čokoládu.

Z bílků ušlehejte pevný sníh a postupně ho zamíchejte do těsta. Těsto nalijte do vymazané formy na biskupský chlebíček.

Biskupský chlebíček pečte cca 40 minut na 170 stupňů v předep předehřáté troubě.

Po vychladnutí upečeného chlebíčku rozehřejte čokoládu ve vodní lázni a potřete ho ze všech stran.

Tip na závěr : Vyzkoušejte chlebíček se sušenými jahodami a malinami.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Dezerty Zdroj