Biskupský chlebíček je dezert který se skládá z libovolného druhu sušeného, nebo kandovaného ovoce, nasekaných ořechů a nebo čokolády. Tedy použijte v receptu to co máte nejraději.
Ingredience
- 4 vejce
- 80 g cukr krupice
- 100 g másla
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- sušené nebo kandované ovoce, ořechy, nebo nasekaná čokoláda
- čokoláda na polevu
Příprava
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny a poté zašlehejte žloutky. Přidejte mouku, kypřící prášek a zvolené ovoce, ořechy, nebo nasekanou čokoládu.
Z bílků ušlehejte pevný sníh a postupně ho zamíchejte do těsta. Těsto nalijte do vymazané formy na biskupský chlebíček.
Biskupský chlebíček pečte cca 40 minut na 170 stupňů v předep předehřáté troubě.
Po vychladnutí upečeného chlebíčku rozehřejte čokoládu ve vodní lázni a potřete ho ze všech stran.
Tip na závěr : Vyzkoušejte chlebíček se sušenými jahodami a malinami.