Palačinky jsou jídlo jednoduché jako facka – a přitom jsou tak dobré! Podle našeho receptu si připravíme nadýchané palačinky s rybízovou marmeládou a zakysanou smetanou.
Ingredience
- 2 vejce M
- 0,5 l mléka
- 0,2 kg hladké pšeničné mouky
- 50 ml slunečnicový olej
- 1 g soli
Příprava
Ve větší misce nebo odměrce smícháme všechny ingredience na těsto a metličkou nebo tyčovým mixérem do hladka vymícháme. Utvoříme polo řídké vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinou v lednici.
Rozpálíme pánev. Pokapeme olejem a dobře rozlijeme po pánvi. Naběračkou nalijeme tenkou vrstvu těsta a rovnoměrně rozlijeme. Počkáme, až okraje těsta lehce zhnědnou a otočíme. Pečeme na pánvi další cca tři minuty a stáhneme z pánve.
Postup opakujeme, dokud máme těsto. Hotové palačinky plníme marmeládou podle chut a zakysanou smetanou i a rolujeme nebo balíme do šátečku přeložením na čtvrtiny.