Klasický italský recept, ideální k odpolední kávě.
Ingredience
- Balení cukrářských piškotů
- Velké silné espresso
- 50 ml amaretta
- 2 ks žloutků
- 50 g cukru krupice
- 500 g macarpone
- 100 ml smetany ke šlehání
- Kakaový prášek
Příprava
Žloutky a cukr smícháme v ohnivzdorné míse a ve vodní lázni spolu ušleháme. Vznikne nám světlá nadýchaná pěna.
Žloutkovou hmotu promícháme s mascarpone a vyšleháme.
Smetanu vyšleháme stranou do tuha a přimícháme k mascarpone se žloutky.
Kávu si promícháme s amarettem a nalijeme do větší nadoby, aby se v ní daly namáčet piškoty.
Připravíme si hranatou nádobu. Piškoty namáčíme z obou stran do kávy s amarettem a jeden vedle druhého vkládáme do nádoby.
Piškoty přelijeme krémem a pokračujeme, až vše spotřebujeme.
Poslední vrstva musí být vrstva krému, bohatě ji posypeme kakaovým práškem a dáme chladit.
Autor: www.receptynakazdyden.cz