Blesková kokosová kari polévka s nudlemi

před 6 roky 56
Blesková kokosová kari polévka s nudlemi

„Asijskou kuchyni miluju a tohle je způsob, jak si ji dopřát, kdykoli na ni dostanu chuť. Kari pasta a kokosové mléko mají v naší spíži stálé místo. Baví mě, jak rychle se dá uvařit skvělé jídlo plné výrazných chutí,“ říká finalistka MasterChef Česko 2015, naše šéfredaktorka Lucie Kubrová. 

Suroviny

česnek 3 stroužky

nasekané

zázvor (čerstvý) 1 PL

nastrouhaný

kuřecí prsa 250 g

nebo stehení řízky, na nudličky

limetová šťáva

z 1 limety

nudle rýžové vlasové 150 g

uvařené

cibule červená 1 ks

na tenké měsíčky

jarní cibulka 1 ks

šikmo nakrájená

koriandr

lístky na posypání

chilli paprička

na tenké plátky

1 Na středním plameni ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek, zázvor a thajskou červenou kari pastu a opékejte asi 5 minut, ingredience se krásně rozvoní.

2 Přidejte kuřecí maso a za občasného míchání je opečte ze všech stran. Vlijte kuřecí vývar, 250ml vody, rybí omáčku a kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu. Dochuťte šťávou z limetky a podle chuti dosolte.

3 Připravte si servírovací misky, rozdělte do nich nudle, červenou cibuli a jarní cibulku, zalijte horkou polévkou a posypejte lístky koriandru a chilli papričkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Apetitonline Apetitonline - Thajská kuchyně Přečtěte celý článek