Bleskové kari

před 7 roky 81
Bleskové kari

Základem téhle asijské rychlovky je dobrá kari pasta a kokosové mléko. Zeleninu můžete obměňovat podle toho, na co máte chuť nebo co máte právě po ruce. Zkuste příště přidat třeba bambusové výhonky a houby. 

Suroviny

kari pasta červená 3 ČL

nebo méně, podle chuti

kokosové mléko 400 g

1 konzerva

vývar kuřecí

na rozředění (nemusí být)

rýže basmati

dušená, k podávání

1 Mrkev oloupejte a nakrájejte na jemné nudličky, papriku zbavte žeber a semínek a také nakrájejte na nudličky. Česnek nasekejte nadrobno. Kuřecí maso nakrájejte na plátky.

2 V hrnci rozpalte olej, přidejte kari pastu a krátce ji opečte. Přidejte česnek a promíchejte.

3 Přilijte kokosové mléko, přiveďte k varu a do hrnce vložte mrkev, brokolici a fazolky, vařte zhruba 5 minut a přidejte papriku a kuře. Vařte ještě 5–10 minut, pak dochuťte solí, pepřem, případně vmíchejte ještě trochu kari pasty. Pokud je omáčka příliš hustá, nařeďte ji trochou drůbežího vývaru nebo vody. Podávejte s koriandrem, klínky limety a dušenou rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetitonline Apetitonline - Thajská kuchyně Přečtěte celý článek