Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem

před 2 roky 379
Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem

Rádi se při vaření inspirujete zahraniční kuchyní? Na zimní období vřele doporučujeme skvělé bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem, eso salcburské kuchyně.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 300 g

na podsypání

slunečnicový olej ml

na smažení

fenykl 1

bulva, nakrájená na tenké proužky

bylinky

dle chuti (pažitka, petržel, snítky z fenyklu), nasekané nadrobno

Postup

1

Vydrhnuté brambory uvíme v osolené vodě, slijeme a necháme chladnout. Na ze v hrnci rozehřejeme olej a opékáme na m proužky fenyklu. Zaprášíme paprikou, 1 minutu opékáme a pak zalijeme vývarem. Přidáme ze s nálevem (kdo rád ze málo kyselé, lev vynechá a ze propláchne), zbylé koření a dume za občasného míchání zhruba 30 minut.

2

Vychladlé zemáky oloupáme a protlačíme lisem na brambory nebo nastrouháme najemno.

3

Přidáme mouku, lžičku soli, máslo a vejce. Vypracujeme na hladké těsto a necháme 30 minut odpočívat.

4

Z těsta vyváme na podsypané pracovní ploše plát o tloušťce 5mm a nakme nožem, lkem nebo pomocí formičky ,lístky‘.

5

Rozehřejeme v hrnci olej a stky smíme 34 minuty, během smažení obrátíme. Vylovíme děrovanou lžící a odkládáme na tař s papírovou kuchyňskou utěrkou, aby se odsál přebytečný tuk.

6

Zakysanou smetanu smícháme s bylinkami, solí a citronovou šťávou. Lístečky podáváme se zelím posypaným snítky fenyklu a dipem.

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek