Červená čekanka je výborná zelenina lehce nahořklé chuti, která krásně křupe. Vyzkoušejte ji v tomto bramborovém salátu a nebudete litovat.
Ingredience
- 600 g uvařených salátových brambor
- 1 červená čekanka
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce Hellmann's salátové omáčky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce octa
- 6 lžic červených fazolí z plechovky
- 6 sušených rajčat naložených v oleji
- 1 malá cibulka
Příprava
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Pozor, ať je nerozvaříme. Necháme vychladnout.
Do mísy dáme uvařené brambory, cibuli nakrájenou najemno, fazole, nakrájená sušená rajčata a natrhané listyčekanky.
Vedle v misce smícháme salátovou omáčku, hořčici, ocet, sůl, cukr, pepř a tento dresink přidáme do mísy s bramborami. Dobře promícháme a servírujeme.
Autor: www.receptynakazdyden.cz