Chřestová polévka s funghetto, mandlemi a bazalkou

1 rok starý 232
Chřestová polévka s funghetto, mandlemi a bazalkou

Chcete si pochutnat na něčem, co vám na první pohled připomene bezstarostnost sluncem zalitých dní? Vyzkoušejte náš recept a začněte plánovat letní dovolenou.

Suroviny

těstoviny 200 g

Adriana Funghetto

cibule 1

nakrájená na malé kostičky

bazalkové pesto

dle chuti

mandle plátky 100 g

opražené

TIP: K vaření polévky se vám budou hodit semolinové těstoviny Funghetto, malinkaté spirálky, které skvěle chutnají s pestem, smetanovou či rajčatovou omáčkou. Semolinová mouka je pro jejich výrobu alfa a omega. Díky ní se hned nerozvaří a snadnějí trefíte moment, kdy jsou al dente. Tyto těstoviny mají navíc lepší nutriční hodnoty, oproti obyčejným pšeničným těstovinám obsahují více bílkovin, minerálních látek a také mají nižší glykemický index. V praxi to znamená, že lépe a na delší dobu zasytí. Vybírat mezi jednotlivými druhy těstovin můžete na www.adriana.cz.

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, tymián, bobkový list a restujte na mírném ohni, než cibule zesklovatí. Přidejte česnek, krátce orestujte a zalijte vývarem. Chřest oloupejte a nakrájejte na menší kousky, hlavičky dejte stranou a zbytek vložte do hrnce. Brambory oloupejte a nakrájejte na slabé plátky, pár plátků přidejte do hrnce. Dobře ochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni doměkka. Ke konci varu přidejte listy čerstvého špenátu, nechte spařit. Rozmixujte v mixeru dohladka, můžete použít také ponorný ruční mixér. Polévku přeceďte a dochuťte solí a pepřem.

2

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, ke konci varu přidejte hlavičky chřestu a sceďte. Uvařené těstoviny a hlavičky chřestu přidejte do polévky a nandejte na talíř. Ochuťte bazalkovým pestem a ozdobte plátky mandlí.

Apetit magazín

Mazanec, nádivka, jidáše aneb Co se jí o Velikonocích

Mazanec, nádivka, jidáše aneb Co se jí o Velikonocích

Pro každého k Velikonocům neodmyslitelně patří beránek, mazanec a nádivka s kopřivami. Ochutnat toho však v těchto dnech můžete daleko víc, každé jídlo má svůj význam. Na některých jídlech si pochutnáváme dodnes a jiná upadla v zapomnění....

Pitahaya - šťavnaté ovoce s dračí kůží

Pitahaya - šťavnaté ovoce s dračí kůží

Když se řekne exotické ovoce, většina z nás si představí ananas, kiwi, mango, kaki nebo papáju. Ale znáte pitahayu? Tohle ovoce se na český trh dostalo docela nedávno a už si získalo spoustu příznivců. Nejen že vás ohromí jeho vzhled, ale...

Apetitonline Apetitonline - Polévky Zdroj