Snadná, lehká polévka plná zeleniny s kapáním jako od babičky je přesně ten perfektní začátek slavnostního oběda. Je tak snadná, že ji hravě uvaří i naprostý začátečník, a tak dobrá, že se k receptu budete stále vracet.
Suroviny
vývar zeleninový 1,5 l
nebo drůbeží
petrželka
hladkolistá, na drobno nasekaná, k podávání
Postup
Zeleninu očistěte a nakrájejte – cibuli najemno, mrkev, pórek a petržel na drobno nebo na nudličky. V hrnci rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět cibulku, přidejte ostatní zeleninu a opečte ji dozlatova. Zalijte vývarem a vařte 15–20 minut, aby zelenina byla měkká. Těsně před koncem vsypte hrášek, potřebuje se jen prohřát.
Na kapání smíchejte vajíčka s krupičkou dohladka, vzniklé těstíčko nechte chvíli odstát a pak ho přes síto nebo cedník protlačte do polévky. Když vyplave, je hotovo. Podávejte zdobené petrželkou.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
Panzanella salát, chuť Itálie na talíři
V létě většinou není moc chuť na těžké, teplé pokrmy z masa a velkého množství ingrediencí. Proto mám pro vás tip na “chlebový salát”, který je svěží, lehký a zároveň vás příjemně zasytí. Panzanella salát, italská delikatesa, do níž patří...