Ciabatta se salsicciou

před 10 měsíce 141
Ciabatta se salsicciou

doba přípravy: 30 minut

náročnost: 1

počet porcí: 2

Suroviny:

  • velká ciabatta nebo bageta
  • 350 g hovězích klobásek salsiccia
  • 250 g mozzarelly
  • 2 kapie
  • 1 žlutá paprika
  • 80 g sušených rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • salát Lollo Rosso (nebo jiný salát dle chutě)
  • olivový olej
  • sůl

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C (gril). Kapie, papriku a neoloupaný česnek dejte na plech, pokapejte olivovým olejem a pečte na přibližně 20-30 minut. Na paprikách by měli být vidět spáleniny.
  2. Po upečení plech vyndejte, papriky dejte do misky, zakryjte potravinovou fólií a nechte zapařit. Bude stačit kolem 10-15 minut. Česnek dejte zatím stranou.
  3. Do pánve dejte 1 PL oleje a na mírném plameni na něm opékejte salsicciu zhruba 15 minut. Během pečení ji otáčejte aby byla zlatavá ze všech stran.
  4. Kapie a papriku oloupejte a zbavte stopek a semínek. Poté je nakrájejte na proužky.
  5. Do mixéru dejte nakrájenou kapii, nasekaná sušená rajčata, chilli papričku a oloupaný pečený česnek. Přidejte zhruba 60 ml oleje, sůl a vše rozmixujte. Pokud se vám zdá, že je pasta příliš tuhá, přilijte ještě kousek oleje.
  6. Ciabattu podélně rozkrojte a pokapejte olivovým olejem. Mozzarellu nakrájejte na plátky a rozložte na vrchní půlku ciabatty a obě poloviny dejte zapéct do trouby.
  7. Po upečení začněte ciabattu plnit. Pastu namažte na spodní půlku ciabatty. Poté přidejte salát, který pokapejte olivovým olejem. Přidejte žlutou papriku a nakonec salsicciu. Volná místa můžete vyplnit ještě zbytkem pasty. Přiklopte druhou půlkou ciabatty s mozzarellou a můžete podávat.

TIP:

Pro zvýraznění a osvěžení chutí přidejte do ciabatty ještě nakládanou červenou cibuli. Připravíte si ji velice jednoduše. Do misky dejte trochu octu, aby byla cibule ponořená, sůl, lehce cukru nebo medu, pár kuliček pepře a dva bobkové listy. Do nálevu přidejte na tenká kolečka nakrájenou červenou cibuli a nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu.

Dobrou chuť! ♥


TIP: Dalších více jak 100 nových receptů najdete v mé kuchařce!


Pokud také milujete vaření, můžete obdarovat sebe nebo někoho blízkého něčím ode mne. Mrkněte na novou kuchařku, kde naleznete přes 100 skvělých receptů na téměř 400 stránkách. Nebo s mým novým kalendářem na rok 2023 vyrazte na gastronomickou cestu kolem světa! Vhod Vám v kuchyni přijde lněná zástěra ve třech barevných kombinacích, sada utěrekubrusběhoun nebo dřevěná prkénka. Já tyto všechny věci, které jsem sám navrhl v kuchyni denně používám, tak věřím, že se Vám s nimi bude skvěle vařit i Vám! Připravil jsem pro Vás i různé zvýhodněné sety. 

Dne  27. 6. 202327. 6. 2023 Written by Matěj

Navigace pro příspěvek

Berky Přečtěte celý článek