Výborné krémové rizoto je jako stvořené pro lehkou večeři, po které vám nebude těžko.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule, nasekaná na drobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 200 g rýže Arborio
- 2 citron (kůra i šťáva)
- 500 ml vody
- 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
- 100 ml suchého bílého vína
- 50 g parmazánu (nastrouhaného)
- 2 lžíce másla
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu
Příprava
Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek do zlatova.
Přidejte rýži Arborio a krátce opékejte, dokud není sklovitá.
Přilijte bílé víno a vařte, dokud se víno neodpaří. Poté v 500ml vody rozmíchejte Knorr Bohatý bujón zeleninový.
Postupně do rýžové směsi přidávejte zeleninový bujón po naběračkách, vždy počkejte, až se tekutina vstřebá, než přidáte další. Míchejte, dokud není rýže měkká a krémová (cca 18 až 20 minut).
Do zcela uvařené rýže vmíchejte citronovou kůru a šťávu, zamíchejte a nechte vstřebat.
Přidejte nastrouhaný parmazán a máslo, míchejte, dokud se nerozpustí, rizoto tak bude ještě krémovější.
Dle chuti dosolte a dopepřete. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou nebo petrželí.