Citronové rizoto na rychlé pánvi

před 1 měsíc 24
Citronové rizoto na rychlé pánvi

Výborné krémové rizoto je jako stvořené pro lehkou večeři, po které vám nebude těžko.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, nasekaná na drobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 200 g rýže Arborio
  • 2 citron (kůra i šťáva)
  • 500 ml vody
  • 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 50 g parmazánu (nastrouhaného)
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu

Příprava

Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek do zlatova.

Přidejte rýži Arborio a krátce opékejte, dokud není sklovitá.

Přilijte bílé víno a vařte, dokud se víno neodpaří. Poté v 500ml vody rozmíchejte Knorr Bohatý bujón zeleninový.

Postupně do rýžové směsi přidávejte zeleninový bujón po naběračkách, vždy počkejte, až se tekutina vstřebá, než přidáte další. Míchejte, dokud není rýže měkká a krémová (cca 18 až 20 minut).

Do zcela uvařené rýže vmíchejte citronovou kůru a šťávu, zamíchejte a nechte vstřebat.
Přidejte nastrouhaný parmazán a máslo, míchejte, dokud se nerozpustí, rizoto tak bude ještě krémovější.

Dle chuti dosolte a dopepřete. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou nebo petrželí.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek