Vyzkoušejte tuto variaci na salát coleslaw. Je výjimečná citrusovou zálivkou, která krásně spojí všechny ingredience v salátu.
Ingredience
- 1 středně velká hlávka bílého zelí, nakrájená na tenké proužky
- 2 hrušky, nakrájené na nudličky
- 1-2 velké cibule šalotky nakrájené na tenké plátky
- 100 g nastrouhané mrkve
- 50 g pražených dýňových semínek
- Sůl
- Pepř
Příprava
Omyjte si zeleninu i ovoce. Nakrájejte středně velkou hlávku bílého zelí na tenké proužky, 2 hrušky na plátky či nudličky a šalotku na tenké plátky.
Nastrouhejte očištěnou mrkev a na suché pánvi opečte semínka dýně dokud se nerozvoní a nezabarví dozlatova.
V míse smíchejte zelí, hrušky, šalotky, mrkev i opražená semínka.
Citrusovou majonézu přidejte k připraveným ingrediencím, důkladně promíchejte a před podáváním nechte salát odpočinout v lednici. Díky tomuto dresinku zelenina zkřehne a propojí tak chutě všech ingrediencí.
Ingredience Citrusová zálivka
- 120 g majonézy Hellmann's
- 2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička čerstvě nastrouhané pomerančové kůry
- 1 lžička medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný nebo prolisovaný
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
Příprava Citrusová zálivka
V menší misce smíchejte 120 g majonézy, 1 lžičku čerstvě nastrouhané pomerančové kůry, 2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 1 lžíci červeného vinného octa.
Přidejte 1 lžičku medu, 1 lžičku dijonské hořčice a stroužek prolisovaného/nastrouhaného česneku.
Ochuťte solí a pepřem podle chuti a důkladně promíchejte.