Vydatná domácí čočková polévka našich prababiček, vás překvapí svou jednoduchostí. V jednoduchosti také spočívá síla starých receptur. Dnes Vám nabízím čočkovou polévku z knihy vyhlášené kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové. Já osobně bych do této luštěninové polévky přidal například vývar, uzené maso, párek, klobásku, majoránku a další vychytávky, které do moderní čočkovky dáváme. Ale neudělal jsem to. Byl jsem zvědavý jak bude polévka chutnat. A světe div se! Ono to není vůbec špatné! ? Celý hrnec čočkové polévky jsem potrestal sám ? Vyzkoušejte čočkovou polévku od babičky! Přeji Vám dobrou chuť, Brepta.
►►
Překvapení! Když v e-shopu www.premiove-noze.cz v nákupním košíku zadáte heslo RBB získáváte 20% slevu na vybrané nože! (Kromě zboží v akci) To je malý dárek ode mne. Blíží se Vánoce a určitě se bude hodit. Odkaz na obchod najdete v e-shopu https://www.receptybezbrepty.cz
►►
Breptovo krájecí prkénko (RBB a Duspiva) objednávejte ZDE: https://duspiva.receptybezbrepty.cz
►►
Litinové nádobí SKEPPSHULT a velice oblíbený mlýnek na koření objednávejte ZDE: https://www.receptybezbrepty.cz/litinove-nadobi-skeppshult/
Seznam ingrediencí které Magdalena Dobromila Rettigová používala:
Celer
Mrkev
Petržel
Sůl, pepř, nové koření
Čočka
Máslo
Hladká mouka
Česnek
Tak na co čekáte? Hurá do kuchyně!
#Čočkovapolevka #Polevka