Cuketová bábovka je skvělá varianta, jak přijmout velkou porci zeleniny a ani si toho nevšimnout. Tento recept je navíc bezlepkový.
Ingredience
- 2-3 hrnky nastrouhané cukety
- 3 hrnky bezlepkové mouky (já volila 1 hrnek pohankové krupice, 1 hrnek rýžové mouky a 1 hrnek kokosové mouky)
- 2 vejce
- 1 hrnek rostlinného oleje
- 1 pytlík vanilkového cukru
- 1 pytlík prášku do pečiva
- 5 lžic kakaa
- 1 hrnek cukru
Příprava
Cuketu omyjeme a nastoruháme na jemno.
Mouky smícháme s cukrem, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a kakaem.
Přidáme vejce olej a cuketu.
Důkladně vymícháme hladké těsto. Podle potřeby přidáme olej.
Důkladně vymažeme a vysypeme formu, poté do ní nalijeme těsto.
Pečeme na 180 stupňů cca 45 minut. Kontrolujeme špejlí, dokud po vytažení nezůstane suchá.
Bábovku vyklopíme z formy až po úplném vychladnutí.
Zdobíme citronovou polevou nebo třeba čokoládovou.
Tip na závěr : Cuketová bábovka chutná dobře i bez polevy, jen zasypaná moučkovým cukrem.
Recepty na každý den
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.