DOMÁCÍ VÝROBA CHORIZA | ŠPANĚLSKÉ CHORIZO RECEPT

1 rok starý 87
DOMÁCÍ VÝROBA CHORIZA | ŠPANĚLSKÉ CHORIZO RECEPT




Ahoj, jak lze vyrobit v domácích podmínkách španělské chorizo? Tak na to se můžeš mrknout ve videu :) ►Recept/postup: Španělské chorizo Pikantní hard Salami Tento recept pochází ze Španělska Dávky koření na 1kg 2g hnědý cukr 2,5g hroznový cukr (*Dextróza) 1g oregano 20g paprika červená zauzená (Španělské) – *já dal jen 10g/kg 6g černý hrubě mletý pepř 2g sušený česnek 0,5g starter –* já dal 0,3g/kg startéru ( odkaz na startér - https://bit.ly/3q63fWT) 23g sůl – *7,5g 2,5g rychlosůl (praganda) – *15g *Dal jsem 30ml bílého suchého vína na kg masa • čtení o startovacích kulturách (startér) a fermentaci - https://bit.ly/3epPK1J Střeva hovězí 40/43 nebo 43/46 *já narážel 36/40 (https://bit.ly/3sBnCMZ) Nebo uditelná kolagenní čirá střeva na salám Libovější verze - Vepřová plec 0,875kg a vepřový bok 0,125kg Tučnější verze - Vepřová plec 0,5kg a vepřový bok 0,5kg Maso důkladně chladit hrubost jak kdo chce mozaiku Koření předem smíchat a důkladně hněteme. Cca hodinu předem do 100ml převařená studená voda starter plus hroznový cukr poté přidáme do díla. Plnit do střev tvořit malé salámky nebo ze střev klobásy i tvar podkovy. První 48 hodin fermentace teplota kolem 22 stupňů a pak teplota cca13na úbytek z celkové váhy minimálně 30 a více procent. *Jendova úprava receptu, jinak je to originál, ať se dílo podaří!  Jenda

Co používám na sušení: Sušička - https://bit.ly/3hM7QuK Vinotéka - https://bit.ly/3q5APNF Vakuovačka - https://bit.ly/3s40tUi Nářezový stroj Graef - https://bit.ly/3dYxSei Řeznické potřeby, střeva atd - https://bit.ly/3sBnCMZ Koření - https://bit.ly/3r9uaSP Startovací kultury - https://bit.ly/3sE0LQY Rolky na vakuování 20cm - https://bit.ly/35iczPD Rolky na vakuování 30cm - https://bit.ly/2MHo5xF

Přidej se do naší veřejné Facebook skupiny, kam můžeš vkládat své fotky a videa ze sušení, nebo čerpat informace: https://www.facebook.com/groups/jendavkuchyni/

Můj instagram: https://www.instagram.com/jenda_z_lesa/

Čím bylo točeno: Sony Aplha A6400 - https://bit.ly/35KUevg Objektiv Sigma 16mm F1,6 - https://bit.ly/2IOmbJB GoPro Hero 8 Black - https://bit.ly/2IQZlRK Mikrofon RODE Wireless GO - https://bit.ly/3kRmYXK Mikrofon RODE Lavalier GO - https://bit.ly/2Y8LIBI Hrudní popruh ke GoPro - https://bit.ly/37fahkp Softbox 70x50cm - https://bit.ly/33n0U14 Led Světlo - https://bit.ly/3o4JoH0 #jendavkuchyni #chorizo #výrobasalámu
Jenda v Kuchyni Jenda v Kuchyni - Video recepty na výrobu salámů Zdroj