Glazovaná kuřecí prsíčka po marocku

před 1 dekáda 100
Glazovaná kuřecí prsíčka po marocku

Suroviny

4 ks

kuřecí prsní celkem zhruba 500 g

jogurt řeckého typu

k podávání

1 ČL

harrisa + další k podávání

římský kmín 1 ČL

lehce podrcený

pomeranč 1 ks

šťáva a kůra z jednoho biopomeranče

citron 1 ks

šťáva a kůra z jednoho biocitronu

koriandr svazek

velký, lze nahradit petrželkou

olivový olej extra panenský 1 PL

1 Do kuřecích řízků udělejte několik šikmých zářezů. Polovinu pomerančové a citronové šťávy a všechny ostatní přísady na marinádu prošlehejte a osolte. Přidejte kuře, přesuňte vše do pevného sáčku, dobře uzavřete a dejte do chladu marinovat na 24 hodin (kuře lze grilovat i okamžitě).

2 Před grilováním kuřete si připravte kuskus. V míse ho zalijte zbývající citrusovou šťávou a takovým množstvím vroucí vody, aby byla zrnka těsně potopená. Zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočinout. Bylinky pokrájejte nahrubo. Vidličkou pak kuskus načechrejte, vmíchejte do něj čatní, olivový olej a bylinky. Osolte a opepřete.

3 Kuřecí prsa grilujte na grilu nebo na grilovacé pánvi 5-6 minut po každé straně tak, aby bylo maso propečené. V průběhu grilování je ještě potírejte marinádou.

4 Podávejte s připraveným kuskusem a případně i kopečkem jogurtu promíchaného s trochou harrisy.

Apetitonline Apetitonline - Africká kuchyně Přečtěte celý článek