Harira

před 4 roky 97
Harira

Hutná polévka inspirovaná Marokem má v sobě od každého trochu: maso, luštěniny i zeleninu... je skvělá, hřejivá, vydatná a skvěle zafunguje jako hlavní chod!

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 700 g

cibule 1 ks

nakrájená nadrobno

česnek 2 stroužky

nakrájené nadrobno

konzervovaná rajčata krájená 2 konzervy

po 400 g

koriandr 0.5 svazku

+ na ozdobení

sterilovaná cizrna 2 konzervy

po 400 g

čočka 2 konzervy

sterilovaná nebo vařená

1 V pánvi rozpalte olej, vsypte maso, rozbíjejte vařečkou hrudky a opékejte dozlatova. Pak vyjměte z pánve a dejte stranou.

2 Do pánve vsypte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Vraťte zpět maso a přidejte protlak, koření a bobkový list. Zhruba minutu opékejte, pak vlijte vývar, rajčata a přidejte koriandr. Přiveďte těsně pod bod varu, přiklopte a vařte asi 30–40 minut, potom přidejte cizrnu a čočku. Vařte ještě 30 minut do měkka. Podávejte s koriandrem, jogurtem a pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetitonline Apetitonline - Africká kuchyně Přečtěte celý článek