Hutná polévka inspirovaná Marokem má v sobě od každého trochu: maso, luštěniny i zeleninu... je skvělá, hřejivá, vydatná a skvěle zafunguje jako hlavní chod!
Suroviny
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 700 g
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
konzervovaná rajčata krájená 2 konzervy
po 400 g
koriandr 0.5 svazku
+ na ozdobení
sterilovaná cizrna 2 konzervy
po 400 g
čočka 2 konzervy
sterilovaná nebo vařená
1 V pánvi rozpalte olej, vsypte maso, rozbíjejte vařečkou hrudky a opékejte dozlatova. Pak vyjměte z pánve a dejte stranou.
2 Do pánve vsypte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Vraťte zpět maso a přidejte protlak, koření a bobkový list. Zhruba minutu opékejte, pak vlijte vývar, rajčata a přidejte koriandr. Přiveďte těsně pod bod varu, přiklopte a vařte asi 30–40 minut, potom přidejte cizrnu a čočku. Vařte ještě 30 minut do měkka. Podávejte s koriandrem, jogurtem a pečivem.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu