Šéfkuchař 22. 8. 2021 0 komentářů
Sdílejte s přáteli
Houbové toasty
Autor: Šéfkuchař Uplatnění: Toasty a topinky
Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4
Ingredience
Porce
- 400 gramy(ů) houby (hlíva ústřičná, růžovka apod.)
- chléb (či veka na topinky)
- 5 kusy(ů) vejce
- 1 kus cibule
- 50 gramy(ů) máslo
- 100 gramy(ů) sýr (mozzarela, jakýkoli smetanový tavený sýr nebo brynza)
- sůl
- kmín
- olej
Pokyny
Klasickým způsobem připravíme topinky.
Na másle zpěníme cibuli, přidáme vejce, rozmícháme, osolíme a necháme srazit. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a hmotu namažeme na topinky.
Houby osolíme, pokmínujeme a opečeme je na oleji dozlatova. Naaranžujeme je na topinky a podáváme se zeleninovým salátem.