Jarní hráškový salát s bylinkovou majonézou

před 2 měsíce 28
Jarní hráškový salát s bylinkovou majonézou

No nevypadá tento salát prostě božsky? Zkuste ho taky! Servírujte ho jako předkrm, nebo jako lehčí hlavní chod.

Ingredience

  • 1 velký (či 3 malé) římský salát
  • 150 g hrášku
  • 4 vařená vejce
  • 100 g feta sýru
  • 20 g másla
  • 3 lžíce dýňových semínek
  • 3 lžíce mandlí
  • 1 lžíce medu
  • 6 lžic majonézy Hellmann's
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce najemno nasekané šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
a pepř

Příprava

Jako první dejte vařit vejce natvrdo a po uvaření je nechte vychladnout. Poté si připravte křupavé mandle s dýňovými semínky. Na pánvi rozpusťte máslo, zatímco se rozpouští, nasekejte si mandle na menší kousky.

Nasekané mandle s dýňovými semínky přidejte spolu se slunečnicovými semínky na pánev. Přidejte med, 3 špetky soli a míchejte, dokud se med zcela nerozpustí. Lehce stáhněte teplotu a míchejte směs tak dlouho, dokud nezačne vytvářet lepivé shluky. Že je směs hotová poznáte podle pánve. Bude vypadat suše. Po celou dobu nezapomeňte hlídat i vejce. Po 12 minutách by měla být zcela uvařená.

Hotovou směs s mandlemi nechte vychladnout na pečícím papíru, mezitím si připravte základ salátu, tedy ochucenou majonézu: k 6 lžicím majonézy přidejte na drobno nakrájenou šalotku a petrželku, prolisovaný česnek a dijonskou hořčici. Směs důkladně promíchejte.

Salát a hrášek důkladně omyjte, poté listy salátu nakrájejte na menší kousky. Ty pak smíchejte s polovinou hrášku a polovinou ochucené majonézy. Důkladně promíchejte tak, aby majonéza pokryla veškerou zeleninu.

Poskládejte si celý salát: vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, fetu nadrolte na menší kousky. Na ozdobu přidejte i zbývající polovinu hrášku a křupavou oříškovou směs. Dle libosti hojně dochuťte zbývající majonézou. Dobrou chuť!

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Předkrmy Přečtěte celý článek