Tento salát vás dostane svojí svěžestí a pikantností – okurky doplňují ředkvičky, pažitka a skvělý dresink z majonézy, citronu, medu a hořčice.
Ingredience
- 1 balení mini okurek, nebo 1 normální hadovka
- 1,5-2 svazky ředkviček
- Hrst pažitky
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- 3 lžíce majonézy Hellmann's
- Citronová kůra na zdobení
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička medu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- Sůl, Pepř podle chuti
- Řeřicha
- Pečivo
Příprava
Omyjte okurky, ředkvičky a nakrájejte je na plátky. Pokud máte klasickou okurku, nakrájejte plátky ještě na poloviny nebo čtvrtky, aby byly stejně velké jako ředkvičky. Vsypte do mísy a lehce osolte.
Nasekejte pažitku najemno.
Nastrouhejte trochu citronové kůry na ozdobu, pak citron vymačkejte a odeberte 1 lžíci šťávy do mističky. Do této mističky přidejte 3 lžíce řeckého jogurtu, 3 lžíce majonézy, 1 lžičku medu, 1 lžičku hrubozrnné hořčice, nastrouhaný stroužek česneku a smíchejte dresink.
Dle chuti do dresinku přidejte sůl, pepř a polovinu nasekané pažitky.
Smíchejte dresink s ředkvičkami a okurkou, dokud nebude zelenina zcela pokrytá.
Hotový salát servírujte zdobený čerstvou pažitkou a citronovou kůrou, můžete podávat s opečeným chlebem, bagetou či ciabattou.