Krémový jarní salát s ředkvičkami a okurkou

před 7 měsíce 59
Krémový jarní salát s ředkvičkami a okurkou

Tento salát vás dostane svojí svěžestí a pikantností – okurky doplňují ředkvičky, pažitka a skvělý dresink z majonézy, citronu, medu a hořčice.

Ingredience

  • 1 balení mini okurek, nebo 1 normální hadovka
  • 1,5-2 svazky ředkviček
  • Hrst pažitky
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • 3 lžíce majonézy Hellmann's
  • Citronová kůra na zdobení
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • Sůl, Pepř podle chuti
  • Řeřicha
  • Pečivo

Příprava

Omyjte okurky, ředkvičky a nakrájejte je na plátky. Pokud máte klasickou okurku, nakrájejte plátky ještě na poloviny nebo čtvrtky, aby byly stejně velké jako ředkvičky. Vsypte do mísy a lehce osolte.

Nasekejte pažitku najemno.

Nastrouhejte trochu citronové kůry na ozdobu, pak citron vymačkejte a odeberte 1 lžíci šťávy do mističky. Do této mističky přidejte 3 lžíce řeckého jogurtu, 3 lžíce majonézy, 1 lžičku medu, 1 lžičku hrubozrnné hořčice, nastrouhaný stroužek česneku a smíchejte dresink.

Dle chuti do dresinku přidejte sůl, pepř a polovinu nasekané pažitky.

Smíchejte dresink s ředkvičkami a okurkou, dokud nebude zelenina zcela pokrytá.

Hotový salát servírujte zdobený čerstvou pažitkou a citronovou kůrou, můžete podávat s opečeným chlebem, bagetou či ciabattou.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Předkrmy Přečtěte celý článek