Využijte vykoledovaná vejce z Velikonoční nadílky. Pokud žádná taková vejce nemáte, uvařte čerstvá vejce natvrdo, poté je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Ingredience
- 6 ks vajec - uvařených natvrdo
- 1-2 stonky řapíkatého celeru
- 4 lžíce majonézy Hellmann's
- 2 lžičky hrubozrnné hořčice
- 3 ks nakládaných kyselých okurek
- Hrst pažitky
- Sůl
- Hrubě mletý pepř
- 1 lžíce citronové šťávy
- Špetka mleté papriky (sladké) na ozdobu
Příprava
Omyjte řapíkatý celer, oloupejte ho a nakrájejte na tenké plátky. Nakládané okurky nakrájejte, nebo nastrouhejte nahrubo. Pažitku nasekejte na drobno.
Připravte zálivku:smíchejte majonézu, hořčici, sůl a pepř podle chuti, citronovou šťávu a ¾ nasekané pažitky.
Smíchejte vejce, celer a okurku se zálivkou.
Servírujte zdobené čerstvou pažitkou a špetkou mleté papriky.
Tip na závěr : Salát můžete jíst např. s krekry, či s opečeným toastem.
Autor: www.receptynakazdyden.cz