Velikonoční vaječný salát

před 2 měsíce 23
Velikonoční vaječný salát

Využijte vykoledovaná vejce z Velikonoční nadílky. Pokud žádná taková vejce nemáte, uvařte čerstvá vejce natvrdo, poté je oloupejte a nakrájejte na kostičky.

Ingredience

  • 6 ks vajec - uvařených natvrdo
  • 1-2 stonky řapíkatého celeru
  • 4 lžíce majonézy Hellmann's
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 3 ks nakládaných kyselých okurek
  • Hrst pažitky
  • Sůl
  • Hrubě mletý pepř
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Špetka mleté papriky (sladké) na ozdobu

Příprava

Omyjte řapíkatý celer, oloupejte ho a nakrájejte na tenké plátky. Nakládané okurky nakrájejte, nebo nastrouhejte nahrubo. Pažitku nasekejte na drobno.

Připravte zálivku:smíchejte majonézu, hořčici, sůl a pepř podle chuti, citronovou šťávu a ¾ nasekané pažitky.

Smíchejte vejce, celer a okurku se zálivkou.

Servírujte zdobené čerstvou pažitkou a špetkou mleté papriky.

Tip na závěr : Salát můžete jíst např. s krekry, či s opečeným toastem.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Předkrmy Přečtěte celý článek