V tomhle salátu se snoubí ředkvičky, okurka a salát little gem. Ale nejzajímavější na něm jsou bylinky, které mu ve spojení s majonézou dodají ten pravý šmrnc.
Ingredience
- 3 hlavy little gem salátů (salátová srdíčka)
- 1 salátová okurka
- 1 svazek ředkviček
- 1 hrst řeřichových klíčků
- 1 šalotka
- 1 hrst slunečnicových semínek
- 5 lžic majonézy Hellmann's
- 1 lžíce estragonu
- 1 svazek kopru
- 2 lžíce petrželky
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce citronové šťávy sůl pepř
Příprava
Salátová srdíčka omyjte a nakrájejte na menší kusy. Ředkvičky se salátovou okurkou omyjte a nakrájejte na tenké plátky, šalotku pak na proužky.
Připravte si bylinky: estragon, kopr i petrželku nasekejte na drobno a smíchejte. ¼ směsi si dejte stranou.
Slunečnicová semínka nasucho opečte na pánvi dozlatova, poté dejte stranou vychladnout.
Majonézu smíchejte s nasekanými bylinkami, vinným octem, citronovou šťávou, dochuťte podle libosti solí a pepřem.
Připravenou zeleninu smíchejte s bylinkovou majonézou, na závěr ozdobte opečenými semínky a čerstvými bylinkami. Můžete podávat jako přílohu, nebo samotný s opečenou bagetkou či ciabattou.