Jarní salát s řeřichou a bylinkovou majonézou

před 2 měsíce 30
Jarní salát s řeřichou a bylinkovou majonézou

V tomhle salátu se snoubí ředkvičky, okurka a salát little gem. Ale nejzajímavější na něm jsou bylinky, které mu ve spojení s majonézou dodají ten pravý šmrnc.

Ingredience

  • 3 hlavy little gem salátů (salátová srdíčka)
  • 1 salátová okurka
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 hrst řeřichových klíčků
  • 1 šalotka
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 5 lžic majonézy Hellmann's
  • 1 lžíce estragonu
  • 1 svazek kopru
  • 2 lžíce petrželky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř

Příprava

Salátová srdíčka omyjte a nakrájejte na menší kusy. Ředkvičky se salátovou okurkou omyjte a nakrájejte na tenké plátky, šalotku pak na proužky.

Připravte si bylinky: estragon, kopr i petrželku nasekejte na drobno a smíchejte. ¼ směsi si dejte stranou.

Slunečnicová semínka nasucho opečte na pánvi dozlatova, poté dejte stranou vychladnout.

Majonézu smíchejte s nasekanými bylinkami, vinným octem, citronovou šťávou, dochuťte podle libosti solí a pepřem.

Připravenou zeleninu smíchejte s bylinkovou majonézou, na závěr ozdobte opečenými semínky a čerstvými bylinkami. Můžete podávat jako přílohu, nebo samotný s opečenou bagetkou či ciabattou.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Předkrmy Přečtěte celý článek