Hovězí guláš

6 měsíce starý 22
Hovězí guláš

Klasický recept na hovězí guláš. Jde o jednoduchý recept, který sice zabere trochu víc času, ale zato je skoro bez práce. Zasmahnete cibuli a maso a zbytek za vás udělá plotna.

Ingredience

  • 500 g hovězí kližky
  • 500 g cibule
  • sádlo
  • mletý kmín
  • sladká paprika
  • sůl
  • Brambora nebo hladká mouka na zahuštění

Příprava

Nakrájejte cibuly na drobno a osmažte dozlatova na sádle.

Přidejte nakrájené maso na kostky a nechejte maso zatáhnout.

Osolte a přidejte koření podle chuti (cca 1 lžíce mletého kmínu a 1 lžíce sladké papriky).

Podlejte vodou a vařte do změknutí masa na nízky plamen. Klidně 2 hodiny. V průběhu kontrolujte a přilévejte vodu, aby se maso nepřipálilo.

Nakonec dosolte a zahustěte nastrouhanou bramborou, nebo hladkou moukou rozšlehanou v trošce vody.

Tip na závěr : Nejlépe guláš chutná druhý den po uvaření.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Zdroj