Klasický recept na hovězí guláš. Jde o jednoduchý recept, který sice zabere trochu víc času, ale zato je skoro bez práce. Zasmahnete cibuli a maso a zbytek za vás udělá plotna.
Ingredience
- 500 g hovězí kližky
- 500 g cibule
- sádlo
- mletý kmín
- sladká paprika
- sůl
- Brambora nebo hladká mouka na zahuštění
Příprava
Nakrájejte cibuly na drobno a osmažte dozlatova na sádle.
Přidejte nakrájené maso na kostky a nechejte maso zatáhnout.
Osolte a přidejte koření podle chuti (cca 1 lžíce mletého kmínu a 1 lžíce sladké papriky).
Podlejte vodou a vařte do změknutí masa na nízky plamen. Klidně 2 hodiny. V průběhu kontrolujte a přilévejte vodu, aby se maso nepřipálilo.
Nakonec dosolte a zahustěte nastrouhanou bramborou, nebo hladkou moukou rozšlehanou v trošce vody.
Tip na závěr : Nejlépe guláš chutná druhý den po uvaření.