Hraběnčiny řezy

3 měsíce starý 26
Hraběnčiny řezy

Recept na jablečný dezert - hraběnčiny řezy. Neodolatelný český recept s bílou čepicí z našlehaných bílků jako ze zámku.

Ingredience

  • 3 žloutky
  • 115 g cukr písek
  • 150 g másla
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva

Příprava

Ušlehejte změklé máslo spolu s cukrem a až poté přišlehejte žloutky.

Nakonec přidejte mouku, kypřící prášek a vypracujte těsto. 1/3 těsta odložte bokem do lednice.

Zbývající těsto natlačte do vyložené formy pečícím papírem.

Ingredience Náplň

  • 6 jablek
  • vanilkový cukr
  • vlašské ořechy 4 hrsti
  • skořice
  • 3 bílky
  • 80 g cukr písek

Příprava Náplň

Oloupaná jablka nakrájejte na tenké plátky, nebo nastrouhejte na struhadle. Poklaďte jablky těsto na plechu. Jablka posypejte vanilkovým cukrem, skořicí a nasekanými ořechy.

Bílky pořádně ušlehejte a až potom přidejte cukr. Bílkovou polevou potřete vršek řezů a posypejte/nastrouhejte zbytkem těsta.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.

Tip na závěr : Hraběnčiny řezy jsou nejlepší v ten den kdy jsou upečené.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Dezerty Zdroj