Recept na jablečný dezert - hraběnčiny řezy. Neodolatelný český recept s bílou čepicí z našlehaných bílků jako ze zámku.
Ingredience
- 3 žloutky
- 115 g cukr písek
- 150 g másla
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
Příprava
Ušlehejte změklé máslo spolu s cukrem a až poté přišlehejte žloutky.
Nakonec přidejte mouku, kypřící prášek a vypracujte těsto. 1/3 těsta odložte bokem do lednice.
Zbývající těsto natlačte do vyložené formy pečícím papírem.
Ingredience Náplň
- 6 jablek
- vanilkový cukr
- vlašské ořechy 4 hrsti
- skořice
- 3 bílky
- 80 g cukr písek
Příprava Náplň
Oloupaná jablka nakrájejte na tenké plátky, nebo nastrouhejte na struhadle. Poklaďte jablky těsto na plechu. Jablka posypejte vanilkovým cukrem, skořicí a nasekanými ořechy.
Bílky pořádně ušlehejte a až potom přidejte cukr. Bílkovou polevou potřete vršek řezů a posypejte/nastrouhejte zbytkem těsta.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.
Tip na závěr : Hraběnčiny řezy jsou nejlepší v ten den kdy jsou upečené.