Když dojdou zásoby, na řadě je hrstková polévka! Dávaly se do ní snad všechny obiloviny a luštěniny které našim babičkám zůstaly ve spíži. I když neobsahuje žádné maso, je tato luštěninová polévka vynikající! A proč se jmenuje "hrstková"? Protože každé přísady dáváme tolik, kolik se nám vejde do hrsti ? Naše babičky věděli co je dobré! Nezapomínejme na tyto krásné recepty! Brepta.
Seznam ingrediencí které jsme použili:
Kroupy, fazole
Hrách, čočka
Nové koření, pepř
Mrkev, petržel,celer
Cibule, sádlo
Drcený kmín
Brambor
Ovesné vločky
Česnek, majoránka, sůl
Ocet
Tak na co čekáte? Hurá do kuchyně!
#Polevka #Ceskakuchyne
HRSTKOVÁ POLÉVKA tak jak ji dělala babička!
