Recept na jablečný štrůdl z žitné mouky. Vyzkoušejte tento netradiční recept na klasickou podzimní pochoutku.
Ingredience
- 200 g hladké žitné mouky
- 50 g sádla
- 1 vejce (plus jedno další na potření)
- 3 lžíce bílého jogurtu
- třtinový cukr
- skořice
- ořechy
- jablka
Příprava
Na válu vypracujte hladké těsto z mouky, sádla, vejce a jogurtu. Těsto zabalte do folie a nechejte odpočinout v lednici cca 30 min.
Z těsta vyválejte tenkou placku. Pracujte opatrně, těsto z žitné mouky je hodně křehké. Na 3/4 rozložte nastrouhaná jablka, zasypejte cukrem podle vaší chuti, skořicí a řechy. Těsto opatrně zarolujte a zahněte okraje.
Závin přendejte na plech a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte cca 30 minut v předem rozehřáté troubě na 180 stupňů.
Autor: www.receptynakazdyden.cz