Japonský rýžový sendvič onigirazu

před 3 roky 101
Japonský rýžový sendvič onigirazu

Málem se nechce věřit, že tyhle skvělé balíčky – spojení tradiční japonské tvarované rýže a sendvičů – byly vynalezeny teprve před třiceti lety. Vhodné pro kteroukoli denní dobu!

Suroviny

tuňák (konzerva) 2 ks

menší konzerva, ve vlastní šťávě, slitá

sójová omáčka 3 PL

nebo méně

jarní cibulka 1 svazek

pouze zelená část, nakrájená na šířku sendviče

zelí červené 3 ks

2–3 malé listy, nakrájené na širší plátky

sezamová semínka

bílá, na posypání

Postup

1

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Ještě teplou ji ochuťte octem smíchaným se solí a cukrem a nechte vychladnout.

2

V misce smíchejte tuňáka a majonézu, dochuťte sójovou omáčkou a srirachou. Plát řasy položte vždy jedním rohem k sobě, doprostřed rozetřete do čtverce hrstku rýže a upěchujte, rohy řasy nechte volné na zabalení. Na rýži rozetřete tuňákovou směs, poklaďte okurkou, jarní cibulkou a trochou zelí a završte opět hrstkou rýže. Upěchujte. Volné rohy řasy přeložte přes náplň, uzavřete jako obálku a utvořte pevný balíček, otočte spojem dolů a nechte odpočívat, řasy se přilepí k rýži. Potom sendviče přepulte a posypte sezamem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetitonline Apetitonline - Asijská kuchyně Přečtěte celý článek