Jednoduché domácí kimchi

1 týden starý 4
Jednoduché domácí kimchi

Vyzkoušejte jednoduchý recept na domácí kimchi - korejský salát plný vitamínů. V lednici po fermentaci vydrží i několik měsíců.

Ingredience

  • 1/2 čínského bílého zelí
  • 1 mrkev
  • 1/2 cibule
  • 2,5 lžic mořské soli
  • 1 lžíce chilli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička mleté červené papriky

Příprava

Čínské zelí nakrájejte na cca 2 cm velke čtverečky. Pořádně opláchněte a hodně osolte ve větší míse. Nechejte odležet alespoň 2 hodiny a každou půl hodinu pořádně promíchejte. Zelí díky soli změkne a pustí šťávu.

Po odležení zelí pořádně propláchněte vodou, do mísy přidejte nastrouhanou mrkev a cibuli nakrájenou na kolečka.

Připravte si zálivku smícháním všech ingrediencí: mořské soli, chilli, nastrouhaného zázvoru, medu, papriky a sojové omáčky.

Zeleninu smíchejte se zálivkou a dejte do zavařovací sklenice. Nesmí být uplně plná, ale je třeba nechat alespoň 2 cm po okraj.

Nechejte uzavřenou sklenici 1-3 dny v pokojové teplotě, kdy se spustí fermentace. Poté kimchi uchovávejte v lednici.

Tip na závěr : Podávejte se sezamovými semínky.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Předkrmy Zdroj