Vyzkoušejte jednoduchý recept na domácí kimchi - korejský salát plný vitamínů. V lednici po fermentaci vydrží i několik měsíců.
Ingredience
- 1/2 čínského bílého zelí
- 1 mrkev
- 1/2 cibule
- 2,5 lžic mořské soli
- 1 lžíce chilli
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička mleté červené papriky
Příprava
Čínské zelí nakrájejte na cca 2 cm velke čtverečky. Pořádně opláchněte a hodně osolte ve větší míse. Nechejte odležet alespoň 2 hodiny a každou půl hodinu pořádně promíchejte. Zelí díky soli změkne a pustí šťávu.
Po odležení zelí pořádně propláchněte vodou, do mísy přidejte nastrouhanou mrkev a cibuli nakrájenou na kolečka.
Připravte si zálivku smícháním všech ingrediencí: mořské soli, chilli, nastrouhaného zázvoru, medu, papriky a sojové omáčky.
Zeleninu smíchejte se zálivkou a dejte do zavařovací sklenice. Nesmí být uplně plná, ale je třeba nechat alespoň 2 cm po okraj.
Nechejte uzavřenou sklenici 1-3 dny v pokojové teplotě, kdy se spustí fermentace. Poté kimchi uchovávejte v lednici.
Tip na závěr : Podávejte se sezamovými semínky.