Chutí připomíná indické máslové kuře. Kořeněné je jen velmi mírně, takže poslouží jako recept, kterým můžete děti postupně zvykat na exotickou kuchyni.
Suroviny
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
podrcené
zázvor (čerstvý) 0.5 ČL
najemno nastrouhaný
krůtí prsa 500 g
nakrájená na kousky
baby špenát 2 hrsti
+ lístky na ozdobení
Postup
1
Ve velké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte cibuli a opékejte 2 minuty, dokud nezměkne. Pak vsypte česnek, zázvor, oboje koření a opékejte za stálého míchání 2 minuty.
2
Přilijte kokosové mléko a rajčatový protlak a prošlehejte, aby se obě tekutiny spojily. Do omáčky vložte maso a vařte zvolna 15 minut. Přidejte špenát a ještě pár minut vařte, aby zavadl.
3
Podávejte s vařenou rýží basmati, ozdobené lístky čerstvého špenátu.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu