Jemné krůtí kari

před 2 roky 84
Jemné krůtí kari

Chutí připomíná indické máslové kuře. Kořeněné je jen velmi mírně, takže poslouží jako recept, kterým můžete děti postupně zvykat na exotickou kuchyni.

Suroviny

cibule 1 ks

nakrájená nadrobno

česnek 2 stroužky

podrcené

zázvor (čerstvý) 0.5 ČL

najemno nastrouhaný

krůtí prsa 500 g

nakrájená na kousky

baby špenát 2 hrsti

+ lístky na ozdobení

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte cibuli a opékejte 2 minuty, dokud nezměkne. Pak vsypte česnek, zázvor, oboje koření a opékejte za stálého míchání 2 minuty.

2

Přilijte kokosové mléko a rajčatový protlak a prošlehejte, aby se obě tekutiny spojily. Do omáčky vložte maso a vařte zvolna 15 minut. Přidejte špenát a ještě pár minut vařte, aby zavadl.

3

Podávejte s vařenou rýží basmati, ozdobené lístky čerstvého špenátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetitonline Apetitonline - Asijská kuchyně Přečtěte celý článek