Je čas to zabalit... Do listového těsta! Připravte si s námi jednoduché taštičky s bramborovým salátem. Nikdo totiž netvrdí, že salát musíte jíst jen studený. Půlhodinka přípravy, pár surovin, chvilka v troubě a voilà! Parádní večeře je na stole. Co budete potřebovat?
Ingredience
- 1 mísa bramborového salátu (300-400g)
- 200 g gruyére
- 1 balení listového těsta z obchodu - cca 400g
- Zbylé maso z vývaru, nebo jakákoli uzenina z lednice - my použili chorizo
- 2 vejce
- 2-3 lžíce mouky na posypání na plechu
- ½ lžičky, např. černuchy - volitelné, lze použít i libovolné sušené bylinky, semínka, oříšky
Příprava
Maso či uzeninu nakrájíme a smícháme se sýrem, 1 vejcem a salátem.
V míse rozmícháme druhé vejce – použijeme ho později na pomazání těsta.
Těsto dáme na pomoučněnou desku, vyválíme a rozdělíme na stejně velké čtverce velikosti 10 x 10 cm. Doprostřed každého čtverce dáme vrchovatou lžící náplně, pokud nám zbyla uzenina, ozdobíme jí kraje náplně. Poté ohneme okraje čtverců tak, aby s nich náplň nevytekla. Okraje k sobě přimáčkněte vidličkou, aby se neotevřely.
Placičky potřeme vejcem, a pokud máme, posypeme jej černuchou či semínky. Taštičky přendáme na pečicí plech vyložený papírem (můžeme použít papír, ve kterém bylo zabaleno listové těsto).
Celé pak pečeme v troubě vyhřáté na 220C asi 10 až 15 minut, dokud taštičky nezezlátnou.