Kari milujeme ve všech jeho podobách – tohle nás okouzlilo souhrou chutí s čerstvým mangem!
Suroviny
listy kafirové limety 5 ks
dýně 0.25 ks
hokkaido, na menší kostky
vývar zeleninový 120 ml
na případné rozředění
losos 300 g
bez kůže, na kostky
limetová šťáva
na dochucení
1 Ve woku nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a chvíli na něm restujte kari pastu, aby se důkladně rozvoněla. Pasty dejte tolik, na kolik se cítíte. Zalijte ji kokosovým mlékem a důkladně promíchejte, přidejte podrcené limetové listy a citronovou trávu (každý stvol rozkrojte asi na tři kusy a ty rozmáčkněte, aby se uvolnily chutě).
2 Kokosové mléko přiveďte k varu a přidejte nakrájenou dýni. Vařte ji na mírném ohni, dokud nebude takřka měkká, stále by ale měla být na skus. Pokud se tekutina příliš zredukuje, přilijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru. Je však možné, že ho nebudete potřebovat.
3 Ke změklé dýni přidejte hrášek důkladně propláchnutý pod studenou vodou, aby povolil. Opět přiveďte k varu a přidejte krevety a lososa, těm budou stačit jen 2–3 minuty tepelné úpravy. Nakonec vmíchejte mango a nechte ho už jen prohřát.
4 Dochuťte limetovou šťávou a rybí omáčkou. Podávejte s rýží a hromadou čerstvého koriandru.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete sytější verzi, přidejte místo zeleného hrášku plechovku cizrny.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu