Suroviny
kuřecí prsa 400 g
nakrájená na drobné nudličky
škrob 200 g
na obalení masa a zahuštění omáčky
chilli paprička 1 ks
podle chuti
jarní cibulka 2 ks
nebo pórek
arašídy 1 hrst
plus trochu na ozdobení
sójová omáčka 60 ml
plus jedna lžíce do marinády
zázvor (čerstvý) 3 cm
nakrájený na drobné kostičky
voda 100 ml
nebo rýžové víno
pepř 1 špetka
drcený, nelépe sečuánský
citronová štáva 1 PL
nebo umeocet
Postup
1
Maso nasolte, přilijte lžíci sójové omáčky a nechte pár hodin marinovat. Poté ho obalte v kukuřičném škrobu a osmažte na oleji v pánvi wok. Vyndejte ho a pokračujte v přípravě omáčky.
2
Nechte na oleji rozvonět česnek, zázvor, chilli, pepř a jarní cibulku. Přilijte sójovou omáčku, citronovou šťávu (nebo umeocet), cukr, vodu (nebo rýžové víno) a lžičku škrobu rozpuštěnou v troše vody.
3
Přidejte maso a vařte ho v omáčce zhruba dvě minuty. Podávejte ozdobené jarní cibulkou a nasekanými arašídy. Nejlepší přílohou je rýže.
Apetit magazín
Pitahaya - šťavnaté ovoce s dračí kůží
Když se řekne exotické ovoce, většina z nás si představí ananas, kiwi, mango, kaki nebo papáju. Ale znáte pitahayu? Tohle ovoce se na český trh dostalo docela nedávno a už si získalo spoustu příznivců. Nejen že vás ohromí jeho vzhled, ale...
Za vůní dálek: Kuchyně Zanzibaru
Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Zanzibar. Trochu exotiky můžete díky tradičním pokrmům dostat i do vaší kuchyně. A až...