Klasické kung pao

před 2 roky 289
Klasické kung pao

Suroviny

kuřecí prsa 400 g

nakrájená na drobné nudličky

škrob 200 g

na obalení masa a zahuštění omáčky

chilli paprička 1 ks

podle chuti

jarní cibulka 2 ks

nebo pórek

arašídy 1 hrst

plus trochu na ozdobení

sójová omáčka 60 ml

plus jedna lžíce do marinády

zázvor (čerstvý) 3 cm

nakrájený na drobné kostičky

voda 100 ml

nebo rýžové víno

pepř 1 špetka

drcený, nelépe sečuánský

citronová štáva 1 PL

nebo umeocet

Postup

1

Maso nasolte, přilijte lžíci sójové omáčky a nechte pár hodin marinovat. Poté ho obalte v kukuřičném škrobu a osmažte na oleji v pánvi wok. Vyndejte ho a pokračujte v přípravě omáčky.

2

Nechte na oleji rozvonět česnek, zázvor, chilli, pepř a jarní cibulku. Přilijte sójovou omáčku, citronovou šťávu (nebo umeocet), cukr, vodu (nebo rýžové víno) a lžičku škrobu rozpuštěnou v troše vody.

3

Přidejte maso a vařte ho v omáčce zhruba dvě minuty. Podávejte ozdobené jarní cibulkou a nasekanými arašídy. Nejlepší přílohou je rýže.

Apetit magazín

Pitahaya - šťavnaté ovoce s dračí kůží

Pitahaya - šťavnaté ovoce s dračí kůží

Když se řekne exotické ovoce, většina z nás si představí ananas, kiwi, mango, kaki nebo papáju. Ale znáte pitahayu? Tohle ovoce se na český trh dostalo docela nedávno a už si získalo spoustu příznivců. Nejen že vás ohromí jeho vzhled, ale...

 Kuchyně Zanzibaru

Za vůní dálek: Kuchyně Zanzibaru

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Zanzibar. Trochu exotiky můžete díky tradičním pokrmům dostat i do vaší kuchyně. A až...

Apetitonline Apetitonline - Asijská kuchyně Přečtěte celý článek