K přípravě této jednoduché večeře inspirované indickou kuchyní vám postačí jenom pár surovin. Po prvním ochutnání se ovšem rychle přesvědčíte, že k famoznímu výsledku občas stačí opravdu málo!
Suroviny
rýže basmati 250 g
uvařená, přírodní
panýr 200 g
nebo jiný sýr vhodný k opékání
mražený hrášek 100 g
prolitý horkou vodou
naan
či jiné chlebové placky
Postup
Pokud ji nemáte v mrazáku, uvařte rýži.
V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Opečte na něm ze všech stran dozlatova sýr nakrájený na kostky.
Přidejte kari pastu a nechte ji rozvonět. Přidejte rýži a hrášek, všechno promíchejte.
Do jogurtu vmíchejte mátu a sůl a pepř podle chuti. Rýži rozdělte do 2 misek a podávejte pokapanou jogurtem, doplněnou klínky citronu a chlebovými plackami.
NĚCO NAVÍC
Na 250 g uvařené přírodní rýže basmati je třeba uvařit cca 130 g suché.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
Rychlá večeře z konzervy: Vsaďte na sardinky!
Sardinková pomazánka dovede vytrhnout trn z paty, když nevíte, co k večeři. Konzerva je otevřená během pár vteřin a za chvilku můžete jíst dokonalý sendvič. I k svačině nebo obědu! Ze sardinek si ale můžete připravit nejen pomazánku, ale i...