Kořeněná rýže s panýrem a hráškem

7 měsíce starý 26
Kořeněná rýže s panýrem a hráškem

K přípravě této jednoduché večeře inspirované indickou kuchyní vám postačí jenom pár surovin. Po prvním ochutnání se ovšem rychle přesvědčíte, že k famoznímu výsledku občas stačí opravdu málo!

Suroviny

rýže basmati 250 g

uvařená, přírodní

panýr 200 g

nebo jiný sýr vhodný k opékání

mražený hrášek 100 g

prolitý horkou vodou

naan

či jiné chlebové placky

Postup

1

Pokud ji nemáte v mrazáku, uvařte rýži.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Opečte na něm ze všech stran dozlatova sýr nakrájený na kostky. 

3

Přidejte kari pastu a nechte ji rozvonět. Přidejte rýži a hrášek, všechno promíchejte. 

4

Do jogurtu vmíchejte mátu a sůl a pepř podle chuti. Rýži rozdělte do 2 misek a podávejte pokapanou jogurtem, doplněnou klínky citronu a chlebovými plackami.

NĚCO NAVÍC
Na 250 g uvařené přírodní rýže basmati je třeba uvařit cca 130 g suché.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

 Vsaďte na sardinky!

Rychlá večeře z konzervy: Vsaďte na sardinky!

Sardinková pomazánka dovede vytrhnout trn z paty, když nevíte, co k večeři. Konzerva je otevřená během pár vteřin a za chvilku můžete jíst dokonalý sendvič. I k svačině nebo obědu! Ze sardinek si ale můžete připravit nejen pomazánku, ale i...

Apetitonline Apetitonline - Indická kuchyně Zdroj