Kořeněné batátové placičky

před 4 roky 76
Kořeněné batátové placičky

V indických domácnostech se kořeněné bramborové placičky tradičně podávají jako chuťovka. Jsou plné hřejivého koření a my jsme je doplnili svěžím křupavým salátem kačumber. Naše batátová verze je lehčí.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 4 cm

čerstvý, nahrubo

koriandr hrst

čerstvý, nadrobno

chilli sušené 0.25 ČL

sušené (nebo víc, podle chuti)

římský kmín 1.5 ČL

nahrubo drcený

strouhanka 100 g

skvělá je japonská panko

rostlinný olej

vhodný ke smažení

rajčata 1 ks

střední, oválné, na kostičky

okurka 0.5 ks

na kostičky

cibule červená 1 ks

malá, na kostičky

paprika zelená 1 ks

malá, na kostičky

koriandr hrst

čerstvý, nakrájený

1 Na salát kačumber promíchejte v míse všechnu zeleninu s limetovou šťávou, pořádnou špetkou soli a koriandrem.

2 Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170°C. Batáty ze všech stran propíchejte vidličkou nebo ostrým nožem, položte na plech a pečte 40 až 45 minut doměkka. Pak nechte batáty mírně zchladnout, rozpulte je a vydlabejte z nich lžící dužinu do velké mísy. Přidejte zázvor, koriandr, pepř, chilli, římský kmín a kukuřičný škrob, mírně osolte a všechno dohromady rozšťouchejte. Směs rozdělte na 20 dílů a vytvarujte z nich placičky. Obalte je ve strouhance a přitiskněte ji. Dejte na 20 minut chladit.

3 V nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte trochu oleje. Po dávkách opékejte batátové placičky z každé strany 3–4 minuty, dozlatova a dokřupava. Podávejte se salátem kačumber.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetitonline Apetitonline - Indická kuchyně Přečtěte celý článek