Jestli máte rádi vietnamské letní závitky, pak vás jistě potěší recept, podle kterého si je hravě uděláte i sami doma.
Ingredience
- 16 plátků tenkého těsta na jarní závitky o hraně 12 cm
- olej na smažení
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce mouky na těstíčko „lepidlo“
- 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
- sekaná pažitka
- 250 g mleté vepřové plece
- 50 g libové anglické slaniny
- 1 střední cibule
- sůl, pepř
- 3 polévkové lžíce vody
- 2 vejce
Příprava
Maso, špek a cibuli umeleme na masovém mlýnku, osolíme, opepříme. Oddělíme 3 polévkové lžíce a dáme stranou. Zbytek vložíme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody a za občasného míchání dusíme doměkka, až se odpaří veškerá tekutina (asi 20min). Mezitím uvaříme vejce natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do vlažné masové směsi přidáme kostky vajec a syrové mleté maso. Promícháme a případně dochutíme solí a pepřem.
Na střed plátku na jarní závitky položíme masovou náplň, okraje potřeme hustým těstíčkem z vody a mouky a důkladně je slepíme do tvaru psaníčka. Celé psaníčko zabalíme ještě jednou stejným způsobem do druhého plátku těsta (každá taštička bude zabalená 2x).
To celé opakujeme, až máme hotovo 8 kousků. Pak je usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova (pozor, během smažení se nafouknou).
Vyjmeme, olej necháme odsát na papírovém ubrousku a servírujeme vlažné s tatarskou omáčkou a nasekanou pažitkou.