Krůtí kari v pomalém hrnci

před 2 měsíce 43
Krůtí kari v pomalém hrnci

Krůtí kari je ideální recept pro pomalý hrnec. Vše stačí jen smíchat, zapnout přístroj a těšit se na výsledek. Vydatné kari podávejte s oblíbeným pečivem nebo dušenou rýží.

Suroviny

rozdrcený nebo jemně nastrouhaný

zázvor (čerstvý)

kousek o velikosti palce, oloupaný, nastrouhaný

oloupané a nahrubo nakrájené (můžete také použít mrkev, pastinák nebo jinou kořenovou zeleninu)

nakrájené na velké kousky

400 g, scezená a opláchnutá

použili jsme "balti" pastu

koriandr čerstvý 1 svazek

malý, lístky a stonky zvlášť, obojí nakrájené

Postup

1

Cibuli, česnek, zázvor, červenou papriku, batáty, kousky krůtího masa a cizrnu vložte do pomalého hrnce.

2

Přidejte kari pastu a rajčatový protlak a promíchejte tak, aby bylo vše dobře obaleno.

3

Přidejte krájená rajčata a kokosové mléko a posypte nasekanými stonky koriandru, 1 lžičkou soli a mletým černým pepřem. Vše promíchejte.

4

Vařte na vysoký výkon 3,5 hodiny nebo na nízký výkon 8 hodin. Pokud chcete přidat špenát, přidejte ho 15 minut před koncem vaření.

5

Po 5 minutách vše dobře promíchejte.

6

Krůtí kari podávejte s dušenou rýží a posypané nasekanými listy koriandru.

Apetit magazín

Přečtěte celý článek