Krůtí kari je ideální recept pro pomalý hrnec. Vše stačí jen smíchat, zapnout přístroj a těšit se na výsledek. Vydatné kari podávejte s oblíbeným pečivem nebo dušenou rýží.
Suroviny
rozdrcený nebo jemně nastrouhaný
zázvor (čerstvý)
kousek o velikosti palce, oloupaný, nastrouhaný
oloupané a nahrubo nakrájené (můžete také použít mrkev, pastinák nebo jinou kořenovou zeleninu)
nakrájené na velké kousky
400 g, scezená a opláchnutá
použili jsme "balti" pastu
koriandr čerstvý 1 svazek
malý, lístky a stonky zvlášť, obojí nakrájené
Postup
Cibuli, česnek, zázvor, červenou papriku, batáty, kousky krůtího masa a cizrnu vložte do pomalého hrnce.
Přidejte kari pastu a rajčatový protlak a promíchejte tak, aby bylo vše dobře obaleno.
Přidejte krájená rajčata a kokosové mléko a posypte nasekanými stonky koriandru, 1 lžičkou soli a mletým černým pepřem. Vše promíchejte.
Vařte na vysoký výkon 3,5 hodiny nebo na nízký výkon 8 hodin. Pokud chcete přidat špenát, přidejte ho 15 minut před koncem vaření.
Po 5 minutách vše dobře promíchejte.
Krůtí kari podávejte s dušenou rýží a posypané nasekanými listy koriandru.