Kuře tandoori s omáčkou z koriandru a oříšků kešú

1 týden starý 2
Kuře tandoori s omáčkou z koriandru a oříšků kešú

Čerstvě umleté koření znamená zásadní rozdíl v chuti a stojí za trochu práce navíc.

Suroviny

česnek 2 stroužky

podrcené

zázvor (čerstvý) 40 g

oloupaný a najemno nastrouhaný

koriandr čerstvý 1 svazek

nasekaný

jogurt řeckého typu 100 ml

paprika mletá sladká 1.5 ČL

kuřecí stehna 9 ks

horní stehna

chlebové placky

čapátí, k podávání

skořice 1 svitek

o velikosti 5 cm

koriandr čerstvý 1 svazek

chilli paprička 1 ks

zelená

zázvor (čerstvý) 2 cm

oloupaný

kešú 2 PL

namočené na 10 minut do vroucí vody

Postup

1

Směs na koření tandoori opečte na sucho na pánvi, až se rozvoní, pak umelte v mlýnku na koření. Umleté koření vložte do mísy s drceným česnekem, zázvorem, nasekaným koriandrem, jogurtem, mletou paprikou a solí. Promíchejte. Stáhněte z masa kůži a udělejte do každého stehna 3 hlubší zářezy. Z 1 citronu vymačkejte šťávu a vmasírujte do zářezů v mase. Vložte kuře do mísy s marinádou, promíchejte a uložte přes noc do lednice.

2

Troubu rozehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200 °C. Stehna napíchněte na delší grilovací jehly (z každé strany stehna protáhněte jednu jehlu). Na hlubší plech umístěte mřížku a na mřížku položte stehna. Pečte 40–50 minut, dokud maso není propečené. Během pečení jednou nebo dvakrát otočte.

3

Na omáčku vložte všechny přísady do mixéru, mixujte a přidávejte studenou vodu, aby vznikla tekutější omáčka. Kuře podávejte s omáčkou, plackami čapátí a druhým citronem, rozkrojeným a ogrilovaným po řezných stranách.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

STORY

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

 Jak dobří jste houbaři?

KVÍZ: Jak dobří jste houbaři?

Je pro vás houbaření příjemnou letní relaxací? V tom případě se určitě vyznáte v tom, jaké houby končí ve vašem košíku. U některých si ale nemusíte být jisti. Zkuste otestovat své znalosti a přesvěčte se, jaké houbařské úrovně dosahujete....

10 tipů k úspěšnému pečení

10 tipů k úspěšnému pečení

Ať už jste vášnivé pekařky a pekaři nebo s pečením jen koketujete, vždycky se hodí pár vychytávek. Zatímco test špejlí pro vás nejspíš není novinka, alchymie se surovinami bývá nevyzpytatelná. Osvojte si některé pekařské triky, které vám...

Apetitonline Apetitonline - Indická kuchyně Zdroj