Čerstvě umleté koření znamená zásadní rozdíl v chuti a stojí za trochu práce navíc.
Suroviny
česnek 2 stroužky
podrcené
zázvor (čerstvý) 40 g
oloupaný a najemno nastrouhaný
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
jogurt řeckého typu 100 ml
paprika mletá sladká 1.5 ČL
kuřecí stehna 9 ks
horní stehna
chlebové placky
čapátí, k podávání
skořice 1 svitek
o velikosti 5 cm
koriandr čerstvý 1 svazek
chilli paprička 1 ks
zelená
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný
kešú 2 PL
namočené na 10 minut do vroucí vody
Postup
Směs na koření tandoori opečte na sucho na pánvi, až se rozvoní, pak umelte v mlýnku na koření. Umleté koření vložte do mísy s drceným česnekem, zázvorem, nasekaným koriandrem, jogurtem, mletou paprikou a solí. Promíchejte. Stáhněte z masa kůži a udělejte do každého stehna 3 hlubší zářezy. Z 1 citronu vymačkejte šťávu a vmasírujte do zářezů v mase. Vložte kuře do mísy s marinádou, promíchejte a uložte přes noc do lednice.
Troubu rozehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200 °C. Stehna napíchněte na delší grilovací jehly (z každé strany stehna protáhněte jednu jehlu). Na hlubší plech umístěte mřížku a na mřížku položte stehna. Pečte 40–50 minut, dokud maso není propečené. Během pečení jednou nebo dvakrát otočte.
Na omáčku vložte všechny přísady do mixéru, mixujte a přidávejte studenou vodu, aby vznikla tekutější omáčka. Kuře podávejte s omáčkou, plackami čapátí a druhým citronem, rozkrojeným a ogrilovaným po řezných stranách.
Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?
Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Jak dobří jste houbaři?
Je pro vás houbaření příjemnou letní relaxací? V tom případě se určitě vyznáte v tom, jaké houby končí ve vašem košíku. U některých si ale nemusíte být jisti. Zkuste otestovat své znalosti a přesvěčte se, jaké houbařské úrovně dosahujete....
10 tipů k úspěšnému pečení
Ať už jste vášnivé pekařky a pekaři nebo s pečením jen koketujete, vždycky se hodí pár vychytávek. Zatímco test špejlí pro vás nejspíš není novinka, alchymie se surovinami bývá nevyzpytatelná. Osvojte si některé pekařské triky, které vám...