Kuřecí polévka s krupicovými knedlíčky

před 2 roky 111
Kuřecí polévka s krupicovými knedlíčky

Slavnostní oběd si zkrátka žádá vývar s knedlíčky! Ovšem nemusí být nutně játrové, stejnou parádu uděláte i s krupicovými s porcí voňavých bylinek. 

Suroviny

sůl 1 špetka

+ na vaření a dochucení

bylinky 1 hrst

čerstvé – pažitka, hladkolistá petrželka, bazalka..., nasekané na drobno + další na ozdobení polévky

Postup

1

Začněte knedlíčky: Máslo rozpusťte, přidejte vejce, prošlehejte a vmíchejte krupici, sůl, muškátový květ a bylinky. Těsto v misce zakryjte potravinovou fólií, aby neosychalo,
a nechte aspoň 15 minut stát. Pak vytvarujte menší kuličky (vařením zhruba zdvojnásobí objem), položte je na talíř vymazaný máslem, dejte do lednice lehce ztuhnout. Vařte je v mírně osolené vodě cca 20–30 minut.

2

Pórek podélně rozčtvrťte a nakrájejte natenko, mrkev na jemné nudličky. V hrnci rozehřejte olej a zvolna na něm opečte pórek dosklovita. Přilijte vývar, přiveďte k varu. Vložte kuřecí prso a vařte 10–15 minut, aby maso bylo uvařené. Poté jej vyjměte, natrhejte vidličkou a vraťte do polévky. Vsypte mrkev, špenát a nechte ho zavadnout. Polévku dosolte a podávejte s čerstvými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Knedlíčky lze vařit přímo v polévce, vařením zvlášť ale nad nimi máte větší kontrolu a vývar zůstane čistý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

 Jaké pokrmy můžete ochutnat?

Švýcarská kuchyně: Jaké pokrmy můžete ochutnat?

Rozlohou malé Švýcarsko překvapuje pestrostí svých chutí, které nezapřou vliv sousedů. Pokrmy jsou většinou jednoduché a velmi syté. Horalé se v minulosti naučili chytře využívat nejdostupnější a současně velmi výživné suroviny –...

Apetitonline Apetitonline - Polévky Přečtěte celý článek