Salát
- 500 gramy(ů) kuřecí prso (nakrájené na nudličky)
- 4 hrnky(ů) salát (listový, nadrobno nakrájený)
- 1 hrnek mrkev (nadrobno nakrájená)
- 0.25 hrnky(ů) cibule (nadrobno nasekaná)
- 1 polévková lžíce škrobová moučka
- 2 polévkové lžíce voda
- 0.5 hrnky(ů) mandle (lupínky, opražené)
Dresink
- 0.25 hrnky(ů) olej
- 0.25 hrnky(ů) vinný ocet
- 0.33 hrnky(ů) melasa
- 1 kávová lžíčka zázvor (čerstvý, nastrouhaný nebo půl lžičky zázvorového prášku)
- 1 kávová lžíčka sojová omáčka
- 0.5 kávové lžičky sůl
- 1 špetka pepper omáčka (ostrá)
Pokyny
Smícháme ingredience a vytvoříme dresink. Zamícháme do něj nudličky kuřete. Dáme na dvě hodiny do chladničky.
V míse smícháme nakrájený salát, mrkev a zelenou cibulku a uložíme do chladničky.
Maso v marinádě dáme na pánev, přivedeme k varu a povaříme 3-5 minut. Přidáme ve vodě rozmíchanou škrobouvou moučku a mícháme do vzniku jemné omáčky. Tuto uvařenou horkou směs naklademe lžicí na mísu se zeleninou a salátem.
Posypeme mandlemi a okamžitě podáváme s křupavými topinkami z bílé večky.
Poznámka
Použijeme jakýkoliv druh listového salátu nebo jejich směs.