Kuřátko s mandlemi na zázvoru

před 3 roky 165
Kuřátko s mandlemi na zázvoru

Kuřátko s mandlemi na zázvoru

Salát

  • 500 gramy(ů) kuřecí prso (nakrájené na nudličky)
  • 4 hrnky(ů) salát (listový, nadrobno nakrájený)
  • 1 hrnek mrkev (nadrobno nakrájená)
  • 0.25 hrnky(ů) cibule (nadrobno nasekaná)
  • 1 polévková lžíce škrobová moučka
  • 2 polévkové lžíce voda
  • 0.5 hrnky(ů) mandle (lupínky, opražené)

Dresink

  • 0.25 hrnky(ů) olej
  • 0.25 hrnky(ů) vinný ocet
  • 0.33 hrnky(ů) melasa
  • 1 kávová lžíčka zázvor (čerstvý, nastrouhaný nebo půl lžičky zázvorového prášku)
  • 1 kávová lžíčka sojová omáčka
  • 0.5 kávové lžičky sůl
  • 1 špetka pepper omáčka (ostrá)

Pokyny

  1. Smícháme ingredience a vytvoříme dresink. Zamícháme do něj nudličky kuřete. Dáme na dvě hodiny do chladničky.

  2. V míse smícháme nakrájený salát, mrkev a zelenou cibulku a uložíme do chladničky.

  3. Maso v marinádě dáme na pánev, přivedeme k varu a povaříme 3-5 minut. Přidáme ve vodě rozmíchanou škrobouvou moučku a mícháme do vzniku jemné omáčky. Tuto uvařenou horkou směs naklademe lžicí na mísu se zeleninou a salátem.

  4. Posypeme mandlemi a okamžitě podáváme s křupavými topinkami z bílé večky.

Poznámka

Použijeme jakýkoliv druh listového salátu nebo jejich směs.

Jednorožec Jednorožec - Saláty Přečtěte celý článek