Rychlá levná večeře pro celou rodinu.
Suroviny
pažitka
nebo petrželka, nasekaná
brambory vařené
nebo pečivo
1
Květák očistíme a nakrájíme na drobné růžičky. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, přidáme nové koření, pepř, bobkový list a kmín, vsypeme květák a uvaříme do poloměkka.
2
Cibuli nakrájíme na drobno. Vejce prošleháme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm cibuli dosklovata. Přidáme uvařený květák, opečeme, zalijeme vejci a promícháme. Důležité je mozeček nepřesušit! Podáváme ihned posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou s vařenými bramborami nebo pečivem.
Foto: Unsplash
Postup
Apetit magazín
Mazanec, nádivka, jidáše aneb Co se jí o Velikonocích
Pro každého k Velikonocům neodmyslitelně patří beránek, mazanec a nádivka s kopřivami. Ochutnat toho však v těchto dnech můžete daleko víc, každé jídlo má svůj význam. Na některých jídlech si pochutnáváme dodnes a jiná upadla v zapomnění....