Květákový mozeček

před 2 roky 219
Květákový mozeček

Rychlá levná večeře pro celou rodinu.

Suroviny

pažitka

nebo petrželka, nasekaná

brambory vařené

nebo pečivo

1

Květák očistíme a nakrájíme na drobné růžičky. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, přidáme nové koření, pepř, bobkový list a kmín, vsypeme květák a uvaříme do poloměkka.

2

Cibuli nakrájíme na drobno. Vejce prošleháme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm cibuli dosklovata. Přidáme uvařený květák, opečeme, zalijeme vejci a promícháme. Důležité je mozeček nepřesušit! Podáváme ihned posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou s vařenými bramborami nebo pečivem.

Foto: Unsplash

Postup

Apetit magazín

Mazanec, nádivka, jidáše aneb Co se jí o Velikonocích

Mazanec, nádivka, jidáše aneb Co se jí o Velikonocích

Pro každého k Velikonocům neodmyslitelně patří beránek, mazanec a nádivka s kopřivami. Ochutnat toho však v těchto dnech můžete daleko víc, každé jídlo má svůj význam. Na některých jídlech si pochutnáváme dodnes a jiná upadla v zapomnění....

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek