Lepkavá ryba, křupavé nudle a kedlubnový salát

před 2 roky 153
Lepkavá ryba, křupavé nudle a kedlubnový salát

Tak trochu streetfood, ovšem v elegantním podání. Recept plný textur, chutí a vůní vyčarujete z velké části ze surovin, které běžně koupíte v obchodě.

Suroviny

rostlinný olej

na smažení

nudle rýžové vlasové 100 g

vermicelli

bělomasá ryba 600 g

rozdělené na 8 kousků

škrob

kukuřičný, na obalování

chilli omáčka 4 PL

sladkokyselá thajská omáčka

rýžový ocet 1 PL

nebo 1/2 lžíce bílého vinného octa

kedlubna 1 ks

oloupaná a nakrájená na tenké plátky a poté na nudličky

bylinky 2 hrsti

máta, koriandr, thajská bazalka...

chilli paprička 1 ks

zbavená semínek a nakrájená na proužky

arašídy 4 PL

nasucho opražených a nakrájených nahrubo

chilli paprička 1 ks

Birds Eye, nakrájená na plátky

Postup

1

Všechny ingredience na zálivku dejte do misky a míchejte, aby se cukr zcela rozpustil.

2

Ve woku nebo v hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje a vhoďte rýžové nudle. Během pár sekund napufují a nabudou na objemu. Vyjměte je nejlépe děrovanou naběračkou nebo odpěňovačkou a dejte na papírovou utěrku okapat. 

3

Rybu osolte, zlehka obalte v kukuřičném škrobu, přebytečný vždy oklepejte. Rybí kousky opečte v pánvi na zhruba 2 lžících oleje ze všech stran dokřupava.

4

V misce prošlehejte sladkokyselou, rybí a sójovou omáčku a rýžový ocet. Směs přilijte do pánve k rybě a nechte projít varem. Pokud je pánev příliš rozpálená, nejdříve ji odstavte, a až poté vlijte omáčku. 

5

Kedlubnu promíchejte se zálivkou, bylinkami a chilli papričkou. Rybu podávejte s omáčkou a kedlubnovým salátem, navrch zdobte smaženými rýžovými nudlemi a arašídy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

 Jak a z čeho ho vyrobit?

Domácí pesto: Jak a z čeho ho vyrobit?

Nevíte, co s přebytkem bylinek? Vyrobte si domácí pesto. V obchodech běžně seženete to bazalkové nebo ze sušených rajčat. To domácí ale za sebou bude mít příběh a vaši píli. Doma si navíc můžete vyrobit pesto z nejrůznějších bylin a surovin...

High protein večeře do 20 minut

High protein večeře do 20 minut

Proteiny neboli bílkoviny patří mezi základní kameny zdravého organismu. Naše tělo je získává ze stravy či potravinových doplňků. Jak dopřát tělu dostatek bílkovin a nestrávit půl dne v kuchyni? Poradíme vám, jak připravit ty nejchutnější...

Apetitonline Apetitonline - Asijská kuchyně Přečtěte celý článek