Litá bublanina s malinami a plátky mandlí

před 2 roky 180
Litá bublanina s malinami a plátky mandlí

Tradiční třený dezert plný sezónního ovoce a kvalitních surovin, který mezi letními moučníky nemá konkurenci. Vyzkoušejte jeho odlehčenou verzi s malinami.

Ingredience

  • 300 g malin
  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 100 g mandlové mouky nebo mletých mandlí
  • 1 sáček kypřicího prášku
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • ½ lžičky mleté vanilky Vitana
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 250 ml mléka
  • 3 vejce 50 g plátků mandlí
  • máslo na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

Hlubší plech či pekáč vyložte pečicím papírem, používáte-li koláčovou formu, vymažte ji máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.

V míse promíchejte špaldovou mouku s mletými mandlemi, kypřicím práškem, cukrem a strouhanou citronovou kůrou. Přilijte máslo s mlékem, prošlehejte metličkou, přidejte citronovou kůru a po jednom zapracujte vejce.

Hladké těsto vlijte do připravené formy, posypte malinami a plátky mandlí a pečte v předehřáté troubě 20–30 minut dozlatova. Že je těsto dopečené, můžete zkontrolovat špejlí.

Tip na závěr : Bublaninu můžete dělat s jakýmkoliv ovocem ze zahrady nebo z trhu. Kyselou rebarboru je lepší před pečením oloupat a krátce povařit s cukrem. Upečenou bublaninu nechte vychladnout a na závěr bohatě posypte moučkovým cukrem. Pokud nemáte po ruce mandle, neváhejte provonět koláč cukrem s mandlovou příchutí. Oba výrobky vyrábí například Vitana, známá pro své pomocníky na rychlé pečení.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Dezerty Přečtěte celý článek