Lívance kynuté přes noc

před 2 roky 175
Lívance kynuté přes noc

Užijte si na snídani lívance, které jsou krásně nadýchané a to díky pomalému kynutí v lednici přes noc.

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 150 g hladké mouky
  • 7 g čerstvého droždí
  • lžíce cukru písek
  • žloutek

Příprava

Nejdříve si vytvořte kvásek –

droždí rozdrobte do menší nádoby spolu se lžící cukru a zamíchejte dohromady. Zalejte lehounce ohřátym mlékem (cca 50 ml) přidejte lžičku hladké mouky a počkejte až vzejde kvásek.

Do větší mísy dejte hladkou mouku, zbytek mléka, žloutek, kvásek a vše dobře promíchejte metličkou.

Mísu zakryjte folii, nebo alobalem a vložte do lednice.

Ráno z lednice vyndejte těsto, promíchejte a nechejte 15 minut v pokojové teplotě.

Lívance opékejte na rozpálené panvi bez tuku a podávejte se vším co máte rádi.

Tip na závěr : Zkuste lívance ozdobit šlehačkou a čerstvým ovocem.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Dezerty Přečtěte celý článek