Užijte si na snídani lívance, které jsou krásně nadýchané a to díky pomalému kynutí v lednici přes noc.
Ingredience
- 250 ml mléka
- 150 g hladké mouky
- 7 g čerstvého droždí
- lžíce cukru písek
- žloutek
Příprava
Nejdříve si vytvořte kvásek –
droždí rozdrobte do menší nádoby spolu se lžící cukru a zamíchejte dohromady. Zalejte lehounce ohřátym mlékem (cca 50 ml) přidejte lžičku hladké mouky a počkejte až vzejde kvásek.
Do větší mísy dejte hladkou mouku, zbytek mléka, žloutek, kvásek a vše dobře promíchejte metličkou.
Mísu zakryjte folii, nebo alobalem a vložte do lednice.
Ráno z lednice vyndejte těsto, promíchejte a nechejte 15 minut v pokojové teplotě.
Lívance opékejte na rozpálené panvi bez tuku a podávejte se vším co máte rádi.
Tip na závěr : Zkuste lívance ozdobit šlehačkou a čerstvým ovocem.