Máme pro vás skvělý recept, jak prospět svému organismu a ještě si pochutnat! Zkuste mangové lasí ze šťavnatého manga a (domácího) jogurtu.
Suroviny
mango 1 ks
velké a zralé (mohou být i kostky dobrého mraženého, případně pyré v konzervě)
mléko 120 ml
+ na případné zředění
třtinový cukr 2 PL
množství lze upravit podle chuti
kardamom 1 špetka
mletý + trocha na ozdobení
1 Mango oloupejte, pecku vyjměte a dužinu nakrájejte na kostky. Vložte do mixéru, přidejte jogurt s ostatními surovinami a rozmixujte dohladka. Nápoj by měl mít zhruba konzistenci palačinkového těsta – podle potřeby můžete případně dosladit či zředit trochou mléka navíc. Nalijte do sklenic, posypte špetkou kardamomu a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Některé druhy běžně dostupného manga mohou být vláknité, takže pokud nemáte výkonný mixér, protřete ještě směs přes síto nebo rovnou použijte cca 250–300 g kompotované dužiny. K dostání bývá v prodejnách s orientálními potravinami. Lasí můžete vyrobit i z domácího kefíru (z kefírových zrn), na 1 porci budete potřebovat 240 ml kefíru, 1/2 manga a cukr podle chuti.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu