Mangové lasí

před 3 roky 133
Mangové lasí

Máme pro vás skvělý recept, jak prospět svému organismu a ještě si pochutnat! Zkuste mangové lasí ze šťavnatého manga a (domácího) jogurtu.

Suroviny

mango 1 ks

velké a zralé (mohou být i kostky dobrého mraženého, případně pyré v konzervě)

mléko 120 ml

+ na případné zředění

třtinový cukr 2 PL

množství lze upravit podle chuti

kardamom 1 špetka

mletý + trocha na ozdobení

1 Mango oloupejte, pecku vyjměte a dužinu nakrájejte na kostky. Vložte do mixéru, přidejte jogurt s ostatními surovinami a rozmixujte dohladka. Nápoj by měl mít zhruba konzistenci palačinkového těsta – podle potřeby můžete případně dosladit či zředit trochou mléka navíc. Nalijte do sklenic, posypte špetkou kardamomu a podávejte.

Domácí jogurt

NĚCO NAVÍC
Některé druhy běžně dostupného manga mohou být vláknité, takže pokud nemáte výkonný mixér, protřete ještě směs přes síto nebo rovnou použijte cca 250–300 g kompotované dužiny. K dostání bývá v prodejnách s orientálními potravinami. Lasí můžete vyrobit i z domácího kefíru (z kefírových zrn), na 1 porci budete potřebovat 240 ml kefíru, 1/2 manga a cukr podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetitonline Apetitonline - Indická kuchyně Přečtěte celý článek