Mar hor pro vegetariány

před 1 rok 69
Mar hor pro vegetariány

Ananas naslano? Ano! Bezmasá verze klasického thajského pokrmu ma hor je skvělá chuťovka k drinkům.

Suroviny

šalotka 8 ks

na tenká kolečka

kokosový cukr 1 PL

nebo světle hnědý třtinový cukr

malý, oloupaný, zbavený středu a nakrájený na plátky o velikosti sousta

chilli paprička 1 ks

červená, na kolečka

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej na středním ohni a opečte na něm šalotku dozlatova, trvá to asi 10 minut. Zmírněte oheň a přidejte arašídové máslo, cukr, sójovou a rybí omáčku. Míchejte, aby se cukr rozpustil. Nechte zchladnout.

2

Plátky ananasu vyrovnejte na talíř a na každý kousek dejte vrchovatou lžičku směsi. Pokapejte limetovou šťávou, poklaďte chilli papričkou, špetkou arašídů a lístkem koriandru.

Recept a fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Zmrzlina v nejlepší společnosti. Co ukrývá sundae?

Zmrzlina v nejlepší společnosti. Co ukrývá sundae?

Tradiční americký zmrzlinový pohár, který se objevil koncem 19. století, si zamilovala i Marilyn Monroe. A není se čemu divit, protože je to velká dobrota. Co všechno sundae ukrývá, proč nese tak zvláštní název a jaké jsou okolnosti jeho...

Apetitonline Apetitonline - Thajská kuchyně Přečtěte celý článek