Ananas naslano? Ano! Bezmasá verze klasického thajského pokrmu ma hor je skvělá chuťovka k drinkům.
Suroviny
šalotka 8 ks
na tenká kolečka
kokosový cukr 1 PL
nebo světle hnědý třtinový cukr
malý, oloupaný, zbavený středu a nakrájený na plátky o velikosti sousta
chilli paprička 1 ks
červená, na kolečka
Postup
V pánvi rozehřejte olej na středním ohni a opečte na něm šalotku dozlatova, trvá to asi 10 minut. Zmírněte oheň a přidejte arašídové máslo, cukr, sójovou a rybí omáčku. Míchejte, aby se cukr rozpustil. Nechte zchladnout.
Plátky ananasu vyrovnejte na talíř a na každý kousek dejte vrchovatou lžičku směsi. Pokapejte limetovou šťávou, poklaďte chilli papričkou, špetkou arašídů a lístkem koriandru.
Recept a fotografie převzaty z Olive Magazine.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
Zmrzlina v nejlepší společnosti. Co ukrývá sundae?
Tradiční americký zmrzlinový pohár, který se objevil koncem 19. století, si zamilovala i Marilyn Monroe. A není se čemu divit, protože je to velká dobrota. Co všechno sundae ukrývá, proč nese tak zvláštní název a jaké jsou okolnosti jeho...